Lindmühle AG

Locatie: Birmenstorf, Zwitserland
Meel: Grondstoffen en gereedproducten

1.100 M3 17.0 m

Project details

De rijke geschiedenis van de Lindmühle gaat helemaal terug tot 1363. Inmiddels wordt de Lindmühle gerund door de zesde generatie van de familie Lehmann. TSC heeft hier 35 silocellen geleverd, het merendeel in roestvrij staal, en gemonteerd ten behoeve van de opslag van zowel grondstoffen en eindproducten; van tarwe tot bloem dus.

Cellen

35 cellen

Capaciteit

1.100 m³

Lengte

15.0 meter

Breedte

6.5 meter

De hoogste hygiënestandaard

Daan van Kempen

Account Manager
"Bij dit project werd er een beroep gedaan op de hoogste hygiënestandaard, zoals het aflassen van de naden en toepassen van RVS aan de binnenzijden. Door ruimte te laten tussen de bloem- en grondstofcellen, die uiteraard wel netjes afgedicht werd, is de kans op condensvorming verder geminimaliseerd."
Meer weten? Mail naar d.vankempen@tsc-silos.com of bel met +31683623602
Gerelateerde projecten
Huemer Mühle - overview

Huemer Mühle

Huemer Mühle
Locatie: Stern, Oostenrijk
Capaciteit: 2.300 m³
Meel: Graan, bloem en zemelen
Bekijk project
2.300 M3 18.7 m
Een blik op de bouwlocatie van Leitzach-Mühle.

Leitzachmühle

Leitzachmühle
Locatie: Miesbach, Duitsland
Capaciteit: 20 cellen
Meel: Doseer- en gereedproductopslag
Bekijk project
1.380 M3 28.0 m

Antersdorfer Mühle

Antersdorfer Mühle
Locatie: Simbach am Inn
Capaciteit: 78 cellen
Meel: Granen, zemelen, bloem
Bekijk project
12.500 M3 40 m
Minder verspilling kosten
Meer duurzaamheid resultaat

Werkwijze

De regelgeving in de branche, de eigenschappen van het materiaal, de situatie op de bouwplaats, de werkomstandigheden in de regio... als wij aan de slag gaan, laten we niets aan het toeval over. We werken daarom volgens de TSC-stappenplan. Zo gaan we efficiënt te werk en zien we gaan detail over het hoofd.

Vragen? Neem contact op
Maatwerk silo in 7 stappen
  • In de eerste stap gaan we in gesprek over de wensen, capaciteitsbehoefte, externe omstandigheden en randvoorwaarden. Met welke uitdagingen moeten we rekeningen. Resultaat: een programma van eisen dat dient als onze basis.
  • Ons voorstel voor het voldoen van de geschetste behoefte. Een concept op maat volgens het programma van eisen met optimale opslagcapaciteit en een perfecte uitstroom van de goederen. Compleet met concurrerende offerte en tijdspad voor realisatie van het project. Resultaat: het startpunt van onze samenwerking.
  • Is ons voorstel goedgekeurd en starten we met de realisatie van het project? Dan beginnen we met de structurele berekening. Winddruk, sneeuwlast, intern gewicht, regelgeving en andere invloeden. Met deze feiten maken onze constructeurs hun berekening. Resultaat: een betrouwbare constructieberekening.
  • Als de constructie staat wordt het siloproject tot op de bout nauwkeurig ontworpen en uitgewerkt in werkplaatstekeningen. Elk detail wordt gezamenlijk doorgenomen en besproken. Na akkoord gaan wij starten met produceren. Resultaat: de constructie wordt vrijgegeven voor productie.
  • Betrouwbaarheid is onze belangrijkste pijler. Onze bouwplanning is daarom doordacht. We houden rekening met de transportroute en haar obstakels, de (vaak uitdagende) situatie op de bouwplaats en de lokale capaciteit. Resultaat: een definitieve planning met exacte opleverdatum.
  • Onder leiding van een TSC-supervisor, gaat ons ervaren montageteam aan de slag. Wij houden tussentijds regelmatig contact over de voortgang. Met kennis van de lokale regelgeving en de juiste vergunningen werken we veilig en vakkundig. Resultaat: een zorgvuldig gebouwd project dat gereed is voor ingebruikname!
  • Iedere oplevering is een feestelijk moment. We evalueren het project graag samen. Natuurlijk omdat we ons werk graag in bedrijf willen zien, maar ook om te leren van de ervaringen in de praktijk. Waar we nodig kunnen we details finetunen voor de toekomst. Resultaat: een lange termijn partnerschap.
Toon acties

Contact