Damwand silo

Is een maximale opslagcapaciteit van groot belang en gaat het om de opslag van vrij stromende producten? Dan is een damwand silo uw eerste keus. Door de rechthoekige bouw en het lichte enkelwandige systeem wordt de ruimte maximaal benut. Omdat het damwandprofiel uit zichzelf zeer sterk is zijn er minder kilo’s staal nodig. Dit maakt het bovendien een economische oplossing. Om condensatie te voorkomen kan er (geïsoleerde) dakbedekking en gevelbekleding op de silo aangebracht worden. Al deze opties en toepassingsmogelijkheden maken dat onze damwandsilo’s zeer flexibel inzetbaar zijn. Voor verschillende industrieën is het gebruik van damwanden de norm.

Onze damwand silo’s komt u bijvoorbeeld tegen bij koffiebranderijen en bierbrouwerijen. Deze industrieën zetten damwand silo’s in voor de procesmatige opslag van (gebrande) koffiebonen en (gemoute) gerst.

Daarnaast komt het voor dat versterkingen in een cel zijn toegestaan. In dat geval biedt een damwand silo de mogelijkheid tot het bereiken van grotere oppervlaktes per cel vergeleken met een gladde wand silo. Dit maakt silo’s met een volume van 1000 m³ per cel mogelijk. Uiteraard passen wij het ontwerp volledig aan uw wensen aan.

Waarom kiezen voor een damwand silo?

  • Optimale benutting van volume
  • Lichte bouw door enkelwandig systeem
  • Zeer sterk door damwandprofiel
  • Exact op maat, flexibele modulaire bouw
  • Optioneel te verzinken
  • Grote capaciteiten per cel mogelijk
Damwanden silos - TSC silo's

Modulair silosysteem

Ons silo systeem bestaat uit diverse stalen silo onderdelen. Deze bouwen we modulair, laag voor laag op. Dit systeem is de beste oplossing voor droge en korrelvormige bulkgoederen.

Meer over siloconstructies

Contact