Trechters

De trechters zijn een cruciaal onderdeel van iedere fabriek, en daarmee van iedere silo die wij bouwen. Zonder de juiste trechters komt het productieproces tot stilstand. TSC besteedt zeer veel aandacht aan dit elementaire onderdeel van de silo constructie; immers, de trechter is letterlijk een flessenhals in het proces.

Trechters kunnen in alle gewenste vormen en maten geleverd worden, passend bij uw product en volgend aan uw proces.

Voordelen van op maat gemaakte trechters

  • Vloeiende overloop vanuit silo
  • Best mogelijke uitloop van uw product
  • Ronde of vierkante uitloop
  • Veilig en hygiënisch
  • Opening voor leegmelders
  • Inspectieluiken optioneel
  • Naadloze aansluiting op vervolgproces

Contrasets

Heeft u veel verschillende producten in relatief kleine volumes, maar wenst u toch snel een bulktrailer te beladen? Dan bieden contrasets de uitkomst.

Een contraset is min of meer een klein siloblok, bestaande uit verschillende, relatief kleine compartimenten. De contraset compartimenten sluiten één op één aan op de bulktrailer compartimenten. Dit biedt de mogelijkheid om alle compartimenten van de trailer tegelijk te laden. Bij conventionele laadsystemen kunnen slechts één of enkele compartimenten tegelijk geladen worden.

Case studies laten zien dat door middel van contrasets tot wel 80% bespaard kan worden op de laadtijd.

Naast trechters levert TSC ook bunkers voor de tussenopslag. Uiteraard zorgen wij voor een naadloze aansluiting op de rest van het proces.

TSC trechter

Modulair silosysteem

Ons silo systeem bestaat uit diverse stalen silo onderdelen. Deze bouwen we modulair, laag voor laag op. Dit systeem is de beste oplossing voor droge en korrelvormige bulkgoederen.

Meer over siloconstructies

Contact