Trechters

Altijd het best passende ontwerp voor jouw project

Omdat de eigenschappen van alle bulkmaterialen verschillend zijn, zal het best passende trechterontwerp altijd verschillen. Om de best mogelijke oplossing voor elk product te garanderen, hebben we bij TSC een breed scala aan trechterontwerpen. En elk van deze ontwerpen wordt aangepast op basis van de behoeften en wensen van de klant om de beste opslag- en uitstroomoplossing voor uw project te garanderen. Hierbij wordt gekeken naar de beste doorstroming, maar ook naar de meest economische oplossing.

Klassieke trechter

De trechter met klassiek ontwerp is zeer geschikt voor vrij stromende producten zoals graan, pellets en andere grove bulkmaterialen. Het is het meest gangbare trechter ontwerp. Hij is geschikt voor verschillende geometrieën voor uitdraagapparatuur, zoals schroeven, kleppen en luiken. Het is de algemene keuze voor diverse soorten materialen.
Producten: Graan, Pellets, Korrels

Speedwell

Voor meel en zemelenachtige producten is onze ‘Speedwell’ trechter het best passende ontwerp. Met zijn ronde vorm, grote hoeken en kleine verstijvingen kan het ontwerp gemakkelijk hoeken van 70° tot 75° bereiken. Dit zorgt voor een goede massastroom van moeilijk stromende producten. Daarnaast is het ontwerp ook geschikt bij het gebruik van vibrobodems.

De ronde vorm maakt niet alleen steilere trechterhoeken mogelijk, maar vermindert ook de noodzaak voor zware verstijvingen aan de trechter. Dit betekent dat dit ontwerp vaak het lichtst en meest kosteneffectieve ontwerp is bij grotere silo’s.

Producten: Meel, zemelen, mineralen

Multiple outlet

De opslag van sommige producten vereist een specifieke uitstroom. Bijvoorbeeld voor producten met een korte houdbaarheid of waarbij de timing in het proces erg belangrijk is. Je wilt niet dat sommige producten langer in de silo blijven dan andere. Het ontwerp met meerdere uitlopen biedt de beste garanties voor first-in-first-out verwerking van uw opslagen goederen. Hierdoor stroomt de silo gelijkmatig leeg. Multiple outlet trechters worden onder andere toegepast bij tarwe tempereerbakken.

Producten: Granen, Tempereerbakken

Bolted hopper

Een speciale afgeleide van het klassieke trechterontwerp is onze gepatenteerde* bolted hopper. Deze trechter is een innovatief ontwerp voor het bouwen van vierkante silo’s met volledige integratie van de trechter met de structurele silokolom. Zodoende kan de bolted hopper worden geïnstalleerd zonder tijdens de montage te hoeven lassen op locatie. Dat er op locatie niet gelast hoeft te worden heeft als bijkomende voordelen een kortere installatietijd, er zijn geen werkvergunningen nodig en geen beschadiging van de verflagen. De installatie kan worden uitgevoerd met een minimale impact op de fabrieksactiviteiten waardoor deze gewoon door kan produceren. De bolted trechter is niet altijd toepasbaar, maar is zeker ideaal voor hoogwaardige producten zoals koffie en cacao.

Producten: Koffie, Cacao

Klant specifiek ontwerp

Sommige producten zijn speciaal en alleen de gebruiker weet hoe hij het beste met het stroomgedrag kan omgaan. Wij zijn specialisten in het ontwerpen van trechters en weten hoe we ze sterk genoeg kunnen maken om een leven lang mee te gaan, ongeacht de vorm die ze moeten krijgen. Dus als je precies weet wat je nodig hebt en een standaard trechter voldoet niet aan je eisen, dan ontwerpen en bouwen wij graag de tailor made oplossing.

 

Gepersonaliseerde opties voor iedere trechter:

■ Inspectieopening
■ Aansluiting voor lege sensor met beschermingsdak
■ Inspectie raam
■ Porgat
■ Aansluiting voor beluchting, gas of CO2
■ Overdrukventiel
■ Expansie stap
■ Luchtbrug

Altijd de best passende trechter

Modulair silosysteem

Ons silo systeem bestaat uit diverse stalen silo onderdelen. Deze bouwen we modulair, laag voor laag op. Dit systeem is de beste oplossing voor droge en korrelvormige bulkgoederen.

Meer over siloconstructies

Contact