Leitzachmühle

Locatie: Miesbach, Duitsland
Meel: Doseer- en gereedproductopslag

1.380 M3 28.0 m

Project details

Aan de voet van de Duitse Alpen zetten we in 2021 op een historische locatie een nieuw silogebouw neer. Aan de rivier de Leitzach, verwerkt de Leitzachmühle al meer dan 750 jaar (!) granen. In het silogebouw huist praktisch een geheel nieuwe molen. We realiseerden de vierkante silo’s met dakopbouw, maar ook de machinetoren, de inname en beladingsfaciliteit en de volledige bekleding van dit alles. Een solide basis voor de generaties die nog komen!

Het project voor Leitzachmühle is een indrukwekkend voorbeeld van ons vakmanschap in de silo-industrie. De Leitzachmühle is een hoogwaardige opslagfaciliteit rijker, voor graan en andere agro-grondstoffen, ontworpen en gebouwd met oog voor zowel functionaliteit als esthetiek. Het resultaat is een silogebouw die niet alleen functioneel en betrouwbaar is, maar ook een visueel indrukwekkend ontwerp heeft. De esthetische aspecten van de ‘oorspronkelijke’ Mühle zijn zorgvuldig geïntegreerd in het constructieve ontwerp, wat heeft geresulteerd in een harmonieus geheel dat opvalt in het landschap. Het project voor Leitzachmühle is daarnaast een toonbeeld van alle in-house expertise van TSC Silos. 

Bins

20

Capaciteit

1.380 m3

Lengte

23.1 meter

Breedte

9.4 meter

TSC Silos for LeitzachMühle
TSC Silos for Leitzachmühle
square silos building - Leitzachmühle
"Aan de keukentafel om plannen te maken"

Sven Konings

Commercial Manager
Ik weet nog goed dat we de eigenaar van de Leitzachmühle troffen op een beurs. Hij stond eigenlijk voor de keuze om te gaan investeren in zijn molen voor toekomstige generaties, of het te laten en dan maar af te wachten wat er zou gebeuren. Hij besloot het eerste. We hebben in de loop der tijd regelmatig samen (letterlijk) aan de keukentafel gezeten om de plannen door te spreken en alles af te stemmen. Het is dan fantastisch als het uiteindelijk allemaal gerealiseerd wordt en daarmee op zo'n historische plek aan de toekomst bouwt! Een resultaat om trots op te zijn.
Meer weten? Mail naar s.konings@tsc-silos.com of bel met +31623391705
Gerelateerde projecten
Moulin Céard - France, square silo

Moulin Céard

Moulin Céard
Locatie: Saint-André-d'Embrun, Frankrijk
Capaciteit: 270 m3
Meel: Ruwe en geconditioneerde tarwe
Bekijk project
270 M3 17.75 m

Lindmühle AG

Lindmühle AG
Locatie: Birmenstorf, Zwitserland
Capaciteit: 1.100 m³
Meel: Grondstoffen en gereedproducten
Bekijk project
1.100 M3 17.0 m
Huemer Mühle - overview

Huemer Mühle

Huemer Mühle
Locatie: Stern, Oostenrijk
Capaciteit: 2.300 m³
Meel: Graan, bloem en zemelen
Bekijk project
2.300 M3 18.7 m

Antersdorfer Mühle

Antersdorfer Mühle
Locatie: Simbach am Inn
Capaciteit: 78 cellen
Meel: Granen, zemelen, bloem
Bekijk project
12.500 M3 40 m
Pfahnl backmittel - TSC Silos

Pfahnl Backmittel

Pfahnl Backmittel
Locatie: Pregarten, Oostenrijk
Capaciteit: 2.350 m³
Meel: Grondstoffen en bijproducten
Bekijk project
2.350 M3 35.20 m
Minder verspilling kosten
Meer duurzaamheid resultaat

Werkwijze

Bij TSC werken we volgens het TSC-stappenplan. Zo gaan we efficiënt aan de slag en zien we geen detail over het hoofd. Een solide aanpak voor een solide resultaat. Het begint met het in kaart brengen van de behoefte van de klant en het vaststellen van externe factoren die van invloed zijn op het ontwerp, de constructie en de installatie. Factoren zoals de eigenschappen van de materialen maar ook regelgeving, geografische omstandigheden en klimatologische invloeden. Van ons eerste voorstel tot de oplevering, wij laten niets aan het toeval over.

Vragen? Neem contact op
Maatwerk silo in 7 stappen
  • In de eerste stap gaan we in gesprek over de wensen, capaciteitsbehoefte, externe omstandigheden en randvoorwaarden. Met welke uitdagingen moeten we rekeningen. Resultaat: een programma van eisen dat dient als onze basis.
  • Ons voorstel voor het voldoen van de geschetste behoefte. Een concept op maat volgens het programma van eisen met optimale opslagcapaciteit en een perfecte uitstroom van de goederen. Compleet met concurrerende offerte en tijdspad voor realisatie van het project. Resultaat: het startpunt van onze samenwerking.
  • Is ons voorstel goedgekeurd en starten we met de realisatie van het project? Dan beginnen we met de structurele berekening. Winddruk, sneeuwlast, intern gewicht, regelgeving en andere invloeden. Met deze feiten maken onze constructeurs hun berekening. Resultaat: een betrouwbare constructieberekening.
  • Als de constructie staat wordt het siloproject tot op de bout nauwkeurig ontworpen en uitgewerkt in werkplaatstekeningen. Elk detail wordt gezamenlijk doorgenomen en besproken. Na akkoord gaan wij starten met produceren. Resultaat: de constructie wordt vrijgegeven voor productie.
  • Betrouwbaarheid is onze belangrijkste pijler. Onze bouwplanning is daarom doordacht. We houden rekening met de transportroute en haar obstakels, de (vaak uitdagende) situatie op de bouwplaats en de lokale capaciteit. Resultaat: een definitieve planning met exacte opleverdatum.
  • Onder leiding van een TSC-supervisor, gaat ons ervaren montageteam aan de slag. Wij houden tussentijds regelmatig contact over de voortgang. Met kennis van de lokale regelgeving en de juiste vergunningen werken we veilig en vakkundig. Resultaat: een zorgvuldig gebouwd project dat gereed is voor ingebruikname!
  • Iedere oplevering is een feestelijk moment. We evalueren het project graag samen. Natuurlijk omdat we ons werk graag in bedrijf willen zien, maar ook om te leren van de ervaringen in de praktijk. Waar we nodig kunnen we details finetunen voor de toekomst. Resultaat: een lange termijn partnerschap.
Toon acties

Contact