Pfahnl Backmittel

Locatie: Pregarten, Oostenrijk
Meel: Grondstoffen en bijproducten

2.350 M3 35.20 m

Project details

Pfahnl Backmittel is een Oostenrijks bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van bakkerijingrediënten en -additieven. Met meer dan 500 jaar ervaring hebben ze een sterke reputatie opgebouwd in de voedingsindustrie. Het bedrijf produceert een breed scala aan producten die worden gebruikt in bakkerijen en voedselverwerkingsbedrijven in meer dan 40 landen.

Voor Pfahnl Backmittel vervaardigden wij een indrukwekkende silotoren van ruim 35 meter hoogte. De 12 silocellen zijn bijna 26 meter hoog en bieden ruim 2.350 m³ opslagcapaciteit. De hele constructie staat op een ruim 11 meter hoge betononderbouw. De belastingen, zowel intern als extern, op zo’n hoge silo zijn natuurlijk groot. Daarom is een robuuste bouw, die voldoet aan alle kwaliteitsnormen, een must. Hoe we dat doen? Daar kun je hier meer over lezen.

Om aan de proceseisen van Pfahnl Backmittel te voldoen, hebben we gebruik gemaakt van gladde wanden voor de zemelen en damwanden voor de granen. Deze combinatie zorgt voor een optimale opslagoplossing, zowel in termen van prijs als procesefficiëntie. Door de granen en zemelen gescheiden op te slaan, behoudt Pfahnl de kwaliteit en integriteit van de grondstoffen en bijproducten.

Bins

12

Capaciteit

2.350 m³

Lengte

13.0 meter

Breedte

9.70 meter

Pfahnl Backmittel - hoppers for square silos
Pfahnl Backmittel - square silos frontview
tsc square silos - smooth and profiled walls combined
Roof structure for square silos
Pfahnl backmittel - TSC Silos
In 10 weken tijd de hoogte in!

René Teunissen

Project Management Lead
René Teunissen
Efficiëntie staat bij ons natuurlijk voorop. Niet alleen in de technische oplossing, maar ook op de bouwplaats. Door zorgvuldige afstemming met alle betrokken partijen, waren we in staat om in nog geen 10 weken tijd letterlijk naar grote hoogten te stijgen. Wat een uitzicht, vanaf 46 meter hoogte!
Meer weten? Mail naar r.teunissen@tsc-silos.com of bel met +31543729015
Gerelateerde projecten
Een blik op de bouwlocatie van Leitzach-Mühle.

Leitzachmühle

Leitzachmühle
Locatie: Miesbach, Duitsland
Capaciteit: 20 cellen
Meel: Doseer- en gereedproductopslag
Bekijk project
1.380 M3 28.0 m

Antersdorfer Mühle

Antersdorfer Mühle
Locatie: Simbach am Inn
Capaciteit: 78 cellen
Meel: Granen, zemelen, bloem
Bekijk project
12.500 M3 40 m
Moulin Céard - France, square silo

Moulin Céard

Moulin Céard
Locatie: Saint-André-d'Embrun, Frankrijk
Capaciteit: 270 m3
Meel: Ruwe en geconditioneerde tarwe
Bekijk project
270 M3 17.75 m

Lindmühle AG

Lindmühle AG
Locatie: Birmenstorf, Zwitserland
Capaciteit: 1.100 m³
Meel: Grondstoffen en gereedproducten
Bekijk project
1.100 M3 17.0 m
Huemer Mühle - overview

Huemer Mühle

Huemer Mühle
Locatie: Stern, Oostenrijk
Capaciteit: 2.300 m³
Meel: Graan, bloem en zemelen
Bekijk project
2.300 M3 18.7 m
Minder verspilling kosten
Meer duurzaamheid resultaat

Werkwijze

Bij TSC werken we volgens het TSC-stappenplan. Zo gaan we efficiënt aan de slag en zien we geen detail over het hoofd. Een solide aanpak voor een solide resultaat. Het begint met het in kaart brengen van de behoefte van de klant en het vaststellen van externe factoren die van invloed zijn op het ontwerp, de constructie en de installatie. Factoren zoals de eigenschappen van de materialen maar ook regelgeving, geografische omstandigheden en klimatologische invloeden. Van ons eerste voorstel tot de oplevering, wij laten niets aan het toeval over.

Vragen? Neem contact op
Maatwerk silo in 7 stappen
  • In de eerste stap gaan we in gesprek over de wensen, capaciteitsbehoefte, externe omstandigheden en randvoorwaarden. Met welke uitdagingen moeten we rekeningen. Resultaat: een programma van eisen dat dient als onze basis.
  • Ons voorstel voor het voldoen van de geschetste behoefte. Een concept op maat volgens het programma van eisen met optimale opslagcapaciteit en een perfecte uitstroom van de goederen. Compleet met concurrerende offerte en tijdspad voor realisatie van het project. Resultaat: het startpunt van onze samenwerking.
  • Is ons voorstel goedgekeurd en starten we met de realisatie van het project? Dan beginnen we met de structurele berekening. Winddruk, sneeuwlast, intern gewicht, regelgeving en andere invloeden. Met deze feiten maken onze constructeurs hun berekening. Resultaat: een betrouwbare constructieberekening.
  • Als de constructie staat wordt het siloproject tot op de bout nauwkeurig ontworpen en uitgewerkt in werkplaatstekeningen. Elk detail wordt gezamenlijk doorgenomen en besproken. Na akkoord gaan wij starten met produceren. Resultaat: de constructie wordt vrijgegeven voor productie.
  • Betrouwbaarheid is onze belangrijkste pijler. Onze bouwplanning is daarom doordacht. We houden rekening met de transportroute en haar obstakels, de (vaak uitdagende) situatie op de bouwplaats en de lokale capaciteit. Resultaat: een definitieve planning met exacte opleverdatum.
  • Onder leiding van een TSC-supervisor, gaat ons ervaren montageteam aan de slag. Wij houden tussentijds regelmatig contact over de voortgang. Met kennis van de lokale regelgeving en de juiste vergunningen werken we veilig en vakkundig. Resultaat: een zorgvuldig gebouwd project dat gereed is voor ingebruikname!
  • Iedere oplevering is een feestelijk moment. We evalueren het project graag samen. Natuurlijk omdat we ons werk graag in bedrijf willen zien, maar ook om te leren van de ervaringen in de praktijk. Waar we nodig kunnen we details finetunen voor de toekomst. Resultaat: een lange termijn partnerschap.
Toon acties

Contact