Waarom een vierkante silo?

Een vierkante silo biedt ruim 25% meer opslagcapaciteit vergeleken met een ronde silo op hetzelfde grondoppervlak. Hierdoor bespaar je kostbare ruimte, simpelweg doordat het oppervlak volledig wordt benut. Daarnaast is vierkant bij bulk- en stortgoed de juiste vorm voor maximale capaciteit.

Vierkante silo

We geloven in vierkant, want vierkant is beter dan rond. Zéker als het om opslag gaat. Simpel. Pak een vel papier, zet er wat glazen op en schuif ze dicht tegen elkaar. De ruimte die tussen de glazen vrij blijft, is ruimte die je niet benut voor opslag. Op een A4’tje een klein detail, maar op een vrij plekje op een groot bedrijven-complex een verschil van vele m3. Onze vierkante silo’s verzekeren je daarom van meer opslag-capaciteit en flexibeler indelingsmogelijkheden.

Flexibiliteit en traceerbaarheid

De modulaire constructie met variabele celafmetingen maakt het mogelijk verschillende producten en kwaliteiten gelijktijdig en naast elkaar op te slaan. Ook verschillende hoeveelheden en producten van verschillende afkomsten kunnen op deze manier flexibel naast elkaar opgeslagen worden. Ons silosysteem zorgt hierdoor voor maximale flexibiliteit op een minimaal oppervlak.

Onderdeel van uw proces

Integreer vierkante silo’s naadloos in uw fabriek en bouw om uw proces heen, precies zoals u het wenst. Van malen tot pelleteren en van doseren tot bulkverlading, onze silo’s volgen uw proces. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met het product. Of deze nou erg kwetsbaar is of lastige stroomeigenschappen heeft, een vierkante silo biedt vaak de oplossing.

Constructief deel van het gebouw

Vierkante silo’s kunnen een constructief deel van het gebouw zijn. Daarmee is geen apart gebouw nodig voor uw opslag. Machinevloeren, trappen en wandbeplating kunnen direct met de silo verbonden worden. U bespaart hierdoor kostbare ruimte.

Op maat gemaakt

TSC is dag in, dag uit, bezig met vierkante silo’s. Geen silo is echter hetzelfde: net zoals iedere fabriek uniek is, is de siloconstructie dat ook. Dus wordt iedere silo op maat gemaakt. Wij maken elke gewenste lengte, breedte, hoogte en celindeling. Door de modulaire bouw sluiten onze silo’s altijd perfect aan op uw productieproces.

Duurzaamheid

Alle silo onderdelen zijn van staal. Staal wordt reeds al voor een groot deel vervaardigd uit schroot en is ook nog eens volledig recyclebaar. Daarnaast worden onze silo’s ontworpen om alle van toepassing zijnde krachten te weerstaan, berekend op een duurzaam bestaan.

Eenvoudig te transporteren

Het modulaire systeem, met losse silo onderdelen die ter plekke worden gemonteerd, zorgt ervoor dat er nauwelijks ruimte verloren gaat in trailer of container. Hierdoor is het transport van een vierkante silo zeer efficiënt, waardoor er zo weinig mogelijk vrachtwagens/ containers nodig zijn.

25% meer opslagcapaciteit

Een vierkante silo is ruimtebesparend, simpelweg omdat de volledige oppervlakte wordt benut. Vierkant is de juiste vorm voor maximale capaciteit voor bulkgoederen.

Flexibiliteit en traceerbaarheid

De modulaire constructie met variabele celafmetingen maakt het mogelijk verschillende producten en kwaliteiten gelijktijdig en naast elkaar op te slaan.

Onderdeel van het proces

Integreer vierkante silo’s naadloos in het proces. Van malen tot pelleteren en van doseren tot bulkverlading, onze silo’s volgen het proces.

Constructief deel van het gebouw

Bespaar kostbare ruimte. Er is geen apart gebouw nodig voor uw opslag. Vloeren, trappen en wandbeplating kunnen direct met de silo verbonden worden.

Waarom een vierkante silo

Bulkopslag naar een hoger plan?

Met onze kennis van droge bulkgoederen en silo’s tillen we procesopslag naar een hoger plan. Meer informatie? Mail naar info@tsc-silos.com, bel met +31 (0)543 473 979 of stuur een bericht.

Contact