Bij hoge silo constructies spelen grote krachten, die uiteindelijk opgevangen dienen te worden door de ondersteunende staalconstructie. Daarnaast spelen voor iedere silo specifiek omstandigheden die een grote invloed hebben op de lasten die de silo moet kunnen verdragen. Van het stortgewicht van het product dat opgeslagen gaat worden in combinatie met de capaciteit per cel tot vibrerende machines op het cellendek, van windlasten van orkaankracht tot zware aardbevingen. De enorme krachten die op een silo komen moeten uiteindelijk opgevangen worden door een deugdelijke staalconstructie.

TSC is in staat een passende ondersteunende staalconstructie te leveren. Alles berekend volgens de laatste normen en met behulp van geavanceerde computerprogramma’s. Alles wordt tot in het kleinste detail uitgewerkt, dus de veiligheid is gegarandeerd. Doorgaans volgen we de Europese normen, maar ook lokale voorschriften gaan we niet uit de weg.

Het detailontwerp van de staalconstructie wordt compleet in 3D gedaan. Het biedt daardoor de mogelijkheid de constructie tot in de kleinste details te controleren, inclusief de posities van de machines. Het vermijden van collisies is daarmee een zekerheid, wel zo prettig voor iedereen.

Dakconstructie

Om bovenop de silo te kunnen werken, is een droge en veilige werkomgeving van groot belang. Dit kan moeiteloos door TSC ingevuld worden met een dakconstructie op maat, berekend op de lasten die de dakbedekking en gevelbekleding met zich mee brengen. Zo biedt TSC een complete, geïntegreerde oplossing precies zoals u het wenst.

Waarom een staalconstructie van TSC?

  • Exact op maat gemaakt.
  • Zowel een dragende constructie als een dakconstructie.
  • Veilig en solide.
  • Inclusief sterkteberekeningen.
  • Alles volgens laatste normen.
  • Voorkom collisies met machines en/of transporttechniek.
  • In-house berekend

Modulair silosysteem

Ons silo systeem bestaat uit diverse stalen silo onderdelen. Deze bouwen we modulair, laag voor laag op. Dit systeem is de beste oplossing voor droge en korrelvormige bulkgoederen.

Meer over siloconstructies

Contact