Huemer Mühle

Locatie: Stern, Oostenrijk
Meel: Graan, bloem en zemelen

2.300 M3 18.7 m

Project details

In opdracht van de familie Huemer werd in de winter van 2020 en 2021 een enorme uitbreiding en modernisering van hun bestaande bloemmolen gerealiseerd. De silo- en machinetoren, met betonnen onderbouw ruim 30 meter hoog, stelt de familie in staat om hun productie-output meer dan te verdubbelen. En, zeker zo belangrijk, vooral om een grotere verscheidenheid aan grondstoffen te verwerken.

In de siloconstructie zijn een groot aantal technische uitdagingen samengekomen. Zowel onze dam- als gladde wand silo’s werden gebruikt, maar ook werd een reeds bestaande silo opnieuw opgebouwd binnen de constructie. De rechthoekige silos voor de granen konden in het midden niet ondersteund worden, dus werd de constructie berekend op een 9 meter brede overspanning. De machinetoren, tot slot, kent een a-typische vorm door de verschillende hoekjes die gemaakt moest worden. Deze versmalling was nodig door de stroom van de naastgelegen beek. En dat alles op een 12 meter hoog betongebouw, dat tevens als fundament voor het silogebouw diende.

Zo blijkt maar weer dat geen project hetzelfde is, ook al is onze basis dat wel.

Bins

40

Capaciteit

2.300 m³

Lengte

23.8 meter

Breedte

16.2 meter

Huemer Mühle bin layout
Huemer Mühle
Top view silo block - Huemer Mühle
Huemer Mühle - overview
Project vol uitdagingen

Sven Konings

Commercial Manager
Op een flinke hoogte realiseerde we op een beperkt oppervlak eigenlijk een complete fabriek. Alles wat we kunnen zat er in, en met de hoge afwerkingseisen die een Getreidemühle vraagt. En dat onder de winterse omstandigheden van Oostenrijk. Veel uitdaging dus in dit project, maar dat maakt het eindresultaat - een tevreden klant en een prachtig bouwwerk - alleen maar mooier.
Meer weten? Mail naar s.konings@tsc-silos.com of bel met +31623391705
Gerelateerde projecten
Een blik op de bouwlocatie van Leitzach-Mühle.

Leitzachmühle

Leitzachmühle
Locatie: Miesbach, Duitsland
Capaciteit: 20 cellen
Meel: Doseer- en gereedproductopslag
Bekijk project
1.380 M3 28.0 m

Antersdorfer Mühle

Antersdorfer Mühle
Locatie: Simbach am Inn
Capaciteit: 78 cellen
Meel: Granen, zemelen, bloem
Bekijk project
12.500 M3 40 m
Moulin Céard - France, square silo

Moulin Céard

Moulin Céard
Locatie: Saint-André-d'Embrun, Frankrijk
Capaciteit: 270 m3
Meel: Ruwe en geconditioneerde tarwe
Bekijk project
270 M3 17.75 m

Lindmühle AG

Lindmühle AG
Locatie: Birmenstorf, Zwitserland
Capaciteit: 1.100 m³
Meel: Grondstoffen en gereedproducten
Bekijk project
1.100 M3 17.0 m
Pfahnl backmittel - TSC Silos

Pfahnl Backmittel

Pfahnl Backmittel
Locatie: Pregarten, Oostenrijk
Capaciteit: 2.350 m³
Meel: Grondstoffen en bijproducten
Bekijk project
2.350 M3 35.20 m
Minder verspilling kosten
Meer duurzaamheid resultaat

Werkwijze

Bij TSC werken we volgens het TSC-stappenplan. Zo gaan we efficiënt aan de slag en zien we geen detail over het hoofd. Een solide aanpak voor een solide resultaat. Het begint met het in kaart brengen van de behoefte van de klant en het vaststellen van externe factoren die van invloed zijn op het ontwerp, de constructie en de installatie. Factoren zoals de eigenschappen van de materialen maar ook regelgeving, geografische omstandigheden en klimatologische invloeden. Van ons eerste voorstel tot de oplevering, wij laten niets aan het toeval over.

Vragen? Neem contact op
Maatwerk silo in 7 stappen
  • In de eerste stap gaan we in gesprek over de wensen, capaciteitsbehoefte, externe omstandigheden en randvoorwaarden. Met welke uitdagingen moeten we rekeningen. Resultaat: een programma van eisen dat dient als onze basis.
  • Ons voorstel voor het voldoen van de geschetste behoefte. Een concept op maat volgens het programma van eisen met optimale opslagcapaciteit en een perfecte uitstroom van de goederen. Compleet met concurrerende offerte en tijdspad voor realisatie van het project. Resultaat: het startpunt van onze samenwerking.
  • Is ons voorstel goedgekeurd en starten we met de realisatie van het project? Dan beginnen we met de structurele berekening. Winddruk, sneeuwlast, intern gewicht, regelgeving en andere invloeden. Met deze feiten maken onze constructeurs hun berekening. Resultaat: een betrouwbare constructieberekening.
  • Als de constructie staat wordt het siloproject tot op de bout nauwkeurig ontworpen en uitgewerkt in werkplaatstekeningen. Elk detail wordt gezamenlijk doorgenomen en besproken. Na akkoord gaan wij starten met produceren. Resultaat: de constructie wordt vrijgegeven voor productie.
  • Betrouwbaarheid is onze belangrijkste pijler. Onze bouwplanning is daarom doordacht. We houden rekening met de transportroute en haar obstakels, de (vaak uitdagende) situatie op de bouwplaats en de lokale capaciteit. Resultaat: een definitieve planning met exacte opleverdatum.
  • Onder leiding van een TSC-supervisor, gaat ons ervaren montageteam aan de slag. Wij houden tussentijds regelmatig contact over de voortgang. Met kennis van de lokale regelgeving en de juiste vergunningen werken we veilig en vakkundig. Resultaat: een zorgvuldig gebouwd project dat gereed is voor ingebruikname!
  • Iedere oplevering is een feestelijk moment. We evalueren het project graag samen. Natuurlijk omdat we ons werk graag in bedrijf willen zien, maar ook om te leren van de ervaringen in de praktijk. Waar we nodig kunnen we details finetunen voor de toekomst. Resultaat: een lange termijn partnerschap.
Toon acties

Contact