Joh. Johannson Kaffe A/S

Locatie: Vestby, Noorwegen
Koffie & Cacao: Nieuwe koffiefabriek

3.850 M3 33.5 m

Project details

In Vestby, net ten zuiden van Oslo, heeft TSC Silos meegebouwd aan een wereldprimeur: een koffieroosterij met een ultralage uitstoot. Onder andere de herkomst van al het staal moest worden aangetoond, om zo het doel – een BREEAM Certificate of Excellence voor het hele gebouw – te halen. En dat doel werd behaald! Naast een flinke opslagcapaciteit voor zowel de groene- als geroosterde koffiebonen, leverden we met alle stalen platformen en machinetorens ook een nadrukkelijke stempel op het productieproces.

Bins

82

Capaciteit

3.850 m3

Lengte

33.5 meter

Breedte

28.0 meter


Dennis Haman

Project Leader
“Het bijzondere aan dit project was de diversiteit in werkzaamheden. Naast het vervaardigen en monteren van de silo constructie waren wij als TSC zijnde verantwoordelijk voor de montage van alle staalbouw tot aan de verpakkingslijn aan toe. Een keuze van de klant omdat zij uit veiligheidsoverweging met zo min mogelijk verschillende montage teams wilden werken. Voor ons een mooi project met prachtig resultaat!”
Meer weten? Mail naar d.haman@tsc-silos.com of bel met +31543729009
Gerelateerde projecten
square silo for green coffee

Hollys Coffee

Hollys Coffee
Locatie: Seoul, Zuid-Korea
Capaciteit: 72 m3
Koffie & Cacao: Groene en gebrande koffiebonen
Bekijk project
72 M3 11.5 m
CK Corporations -siloblock for green coffee

CK Corporations

CK Corporations
Locatie: Chungcheongnam-do, Zuid-Korea
Capaciteit: 200 m3
Koffie & Cacao: Groene en gebrande koffie
Bekijk project
200 M3 13.9 m
Square silos for Delta Cafés

Delta Cafés

Delta Cafés
Locatie: Campo Maior, Portugal
Capaciteit: 700 m³
Koffie & Cacao: Groene koffiebonen
Bekijk project
700 M3 17.5 m
Minder verspilling kosten
Meer duurzaamheid resultaat

Werkwijze

Bij TSC werken we volgens het TSC-stappenplan. Zo gaan we efficiënt aan de slag en zien we geen detail over het hoofd. Een solide aanpak voor een solide resultaat. Het begint met het in kaart brengen van de behoefte van de klant en het vaststellen van externe factoren die van invloed zijn op het ontwerp, de constructie en de installatie. Factoren zoals de eigenschappen van de materialen maar ook regelgeving, geografische omstandigheden en klimatologische invloeden. Van ons eerste voorstel tot de oplevering, wij laten niets aan het toeval over.

Vragen? Neem contact op
Maatwerk silo in 7 stappen
  • In de eerste stap gaan we in gesprek over de wensen, capaciteitsbehoefte, externe omstandigheden en randvoorwaarden. Met welke uitdagingen moeten we rekeningen. Resultaat: een programma van eisen dat dient als onze basis.
  • Ons voorstel voor het voldoen van de geschetste behoefte. Een concept op maat volgens het programma van eisen met optimale opslagcapaciteit en een perfecte uitstroom van de goederen. Compleet met concurrerende offerte en tijdspad voor realisatie van het project. Resultaat: het startpunt van onze samenwerking.
  • Is ons voorstel goedgekeurd en starten we met de realisatie van het project? Dan beginnen we met de structurele berekening. Winddruk, sneeuwlast, intern gewicht, regelgeving en andere invloeden. Met deze feiten maken onze constructeurs hun berekening. Resultaat: een betrouwbare constructieberekening.
  • Als de constructie staat wordt het siloproject tot op de bout nauwkeurig ontworpen en uitgewerkt in werkplaatstekeningen. Elk detail wordt gezamenlijk doorgenomen en besproken. Na akkoord gaan wij starten met produceren. Resultaat: de constructie wordt vrijgegeven voor productie.
  • Betrouwbaarheid is onze belangrijkste pijler. Onze bouwplanning is daarom doordacht. We houden rekening met de transportroute en haar obstakels, de (vaak uitdagende) situatie op de bouwplaats en de lokale capaciteit. Resultaat: een definitieve planning met exacte opleverdatum.
  • Onder leiding van een TSC-supervisor, gaat ons ervaren montageteam aan de slag. Wij houden tussentijds regelmatig contact over de voortgang. Met kennis van de lokale regelgeving en de juiste vergunningen werken we veilig en vakkundig. Resultaat: een zorgvuldig gebouwd project dat gereed is voor ingebruikname!
  • Iedere oplevering is een feestelijk moment. We evalueren het project graag samen. Natuurlijk omdat we ons werk graag in bedrijf willen zien, maar ook om te leren van de ervaringen in de praktijk. Waar we nodig kunnen we details finetunen voor de toekomst. Resultaat: een lange termijn partnerschap.
Toon acties

Contact