Delta Cafés

Locatie: Campo Maior, Portugal
Koffie & Cacao: Groene koffiebonen

700 M3 17.5 m

Project details

Maximale flexibiliteit. Dat is wat de eigenaar van Delta Cafés, Grupo Nabeiro, in gedachten had voor hun nieuwe siloblok voor groene koffiebonen op hun grondstuk in Campo Maior. Het resulteerde in een TSC Silos ontwerp met 44 cellen, in drie verschillende groottes. Alles geïntegreerd in één constructie met trappen en platformen voor de, voor koffiebonen typerende, draaikop-verdelers. De opvallende kleur van de staalconstructie laat geen twijfel over het product wat er in gaat: groene koffiebonen. Met de bekleding als onderdeel van de leveromvang, was het wederom een project met TSC’s volledige productportfolio.

Bins

44

Capaciteit

700 m³

Lengte

20.0 meter

Breedte

11.0 meter

Square silos for Delta Cafés
Can-do mentaliteit ondanks ongekende omstandigheden

Dennis Haman

Project Leader
Een prachtig project dat we realiseerde te midden van de COVID pandemie en de zomerhitte van 2020. Ondanks alle restricties die golden ging de montage van dit vierkante silogebouw zeer voortvarend, dankzij open communicatie en de 'can-do' mentaliteit van alle betrokkenen. Daarvoor verdient het gehele projectteam een groot compliment!
Meer weten? Mail naar d.haman@tsc-silos.com of bel met +31543729009
Gerelateerde projecten
square silo for green coffee

Hollys Coffee

Hollys Coffee
Locatie: Seoul, Zuid-Korea
Capaciteit: 72 m3
Koffie & Cacao: Groene en gebrande koffiebonen
Bekijk project
72 M3 11.5 m
CK Corporations -siloblock for green coffee

CK Corporations

CK Corporations
Locatie: Chungcheongnam-do, Zuid-Korea
Capaciteit: 200 m3
Koffie & Cacao: Groene en gebrande koffie
Bekijk project
200 M3 13.9 m

Joh. Johannson Kaffe A/S

Joh. Johannson Kaffe A/S
Locatie: Vestby, Noorwegen
Capaciteit: 82 cellen
Koffie & Cacao: Nieuwe koffiefabriek
Bekijk project
3.850 M3 33.5 m
Minder verspilling kosten
Meer duurzaamheid resultaat

Werkwijze

Bij TSC werken we volgens het TSC-stappenplan. Zo gaan we efficiënt aan de slag en zien we geen detail over het hoofd. Een solide aanpak voor een solide resultaat. Het begint met het in kaart brengen van de behoefte van de klant en het vaststellen van externe factoren die van invloed zijn op het ontwerp, de constructie en de installatie. Factoren zoals de eigenschappen van de materialen maar ook regelgeving, geografische omstandigheden en klimatologische invloeden. Van ons eerste voorstel tot de oplevering, wij laten niets aan het toeval over.

Vragen? Neem contact op
Maatwerk silo in 7 stappen
  • In de eerste stap gaan we in gesprek over de wensen, capaciteitsbehoefte, externe omstandigheden en randvoorwaarden. Met welke uitdagingen moeten we rekeningen. Resultaat: een programma van eisen dat dient als onze basis.
  • Ons voorstel voor het voldoen van de geschetste behoefte. Een concept op maat volgens het programma van eisen met optimale opslagcapaciteit en een perfecte uitstroom van de goederen. Compleet met concurrerende offerte en tijdspad voor realisatie van het project. Resultaat: het startpunt van onze samenwerking.
  • Is ons voorstel goedgekeurd en starten we met de realisatie van het project? Dan beginnen we met de structurele berekening. Winddruk, sneeuwlast, intern gewicht, regelgeving en andere invloeden. Met deze feiten maken onze constructeurs hun berekening. Resultaat: een betrouwbare constructieberekening.
  • Als de constructie staat wordt het siloproject tot op de bout nauwkeurig ontworpen en uitgewerkt in werkplaatstekeningen. Elk detail wordt gezamenlijk doorgenomen en besproken. Na akkoord gaan wij starten met produceren. Resultaat: de constructie wordt vrijgegeven voor productie.
  • Betrouwbaarheid is onze belangrijkste pijler. Onze bouwplanning is daarom doordacht. We houden rekening met de transportroute en haar obstakels, de (vaak uitdagende) situatie op de bouwplaats en de lokale capaciteit. Resultaat: een definitieve planning met exacte opleverdatum.
  • Onder leiding van een TSC-supervisor, gaat ons ervaren montageteam aan de slag. Wij houden tussentijds regelmatig contact over de voortgang. Met kennis van de lokale regelgeving en de juiste vergunningen werken we veilig en vakkundig. Resultaat: een zorgvuldig gebouwd project dat gereed is voor ingebruikname!
  • Iedere oplevering is een feestelijk moment. We evalueren het project graag samen. Natuurlijk omdat we ons werk graag in bedrijf willen zien, maar ook om te leren van de ervaringen in de praktijk. Waar we nodig kunnen we details finetunen voor de toekomst. Resultaat: een lange termijn partnerschap.
Toon acties

Contact