AB InBev

Locatie: Leuven, België
Brouwerijen & Mouterijen: Doseerblok

2.000 M3 19.4 m

Project details

Voor AB InBev heeft TSC bij de Stella Artois fabriek Leuven een prachtige capaciteitsuitbreiding mogen verzorgen. Midden in Leuven staat deze bierbrouwerij, dus ruimte is erg schaars. Aan de voorkant van de fabriek was echter nog ruimte. Boven de aanleverstraat en onder het bestaande logo, tussen de fabrieksmuur en de gevelbekleding. TSC heeft hier dankzij subliem ingenieurswerk met 12 cellen 2.000 m3 aan extra opslag van grondstoffen gerealiseerd.

Cellen

12

Opslag

1.200 m3

Lengte

19.4 meter

Breedte

19.6 meter

Vierkante silo's van TSC voor AB InBev
Ondersteunend beton gereed voor de silo's.
Mooi zicht op de AB InBev fabriek in Leuven, met de silo's in aanbouw.
AB InBev staat midden in Leuven, dit maakt de ruimte schaars
De silo's zijn weggewerkt achter de bekleding

Sven Konings

Commercial Manager
Een bijzonder project waarin de kracht van ons silosysteem echt de doorslag gaf. Maximale benutting van de beschikbare ronde ondergrond, júist door er rechthoekige silo’s op te zetten. Door de grote hoogte en de uitdaging om toch het logo intact te laten tijdens de bouw, was ook de modulaire bouwwijze van onze silo’s een groot voordeel.
Meer weten? Mail naar s.konings@tsc-silos.com of bel met +31623391705
Gerelateerde projecten
TSC silo's in aanbouw in Cambodia

Cambodia Brewery Ltd.

Cambodia Brewery Ltd.
Locatie: Phnom Penh, Cambodja
Capaciteit: 18 cellen
Brouwerijen & Mouterijen: Grondstoffen
Bekijk project
14.500 M3 35.1 m
Minder verspilling kosten
Meer duurzaamheid resultaat

Werkwijze

De regelgeving in de branche, de eigenschappen van het materiaal, de situatie op de bouwplaats, de werkomstandigheden in de regio... als wij aan de slag gaan, laten we niets aan het toeval over. We werken daarom volgens de TSC-stappenplan. Zo gaan we efficiënt te werk en zien we gaan detail over het hoofd.

Vragen? Neem contact op
Maatwerk silo in 7 stappen
  • In de eerste stap gaan we in gesprek over de wensen, capaciteitsbehoefte, externe omstandigheden en randvoorwaarden. Met welke uitdagingen moeten we rekeningen. Resultaat: een programma van eisen dat dient als onze basis.
  • Ons voorstel voor het voldoen van de geschetste behoefte. Een concept op maat volgens het programma van eisen met optimale opslagcapaciteit en een perfecte uitstroom van de goederen. Compleet met concurrerende offerte en tijdspad voor realisatie van het project. Resultaat: het startpunt van onze samenwerking.
  • Is ons voorstel goedgekeurd en starten we met de realisatie van het project? Dan beginnen we met de structurele berekening. Winddruk, sneeuwlast, intern gewicht, regelgeving en andere invloeden. Met deze feiten maken onze constructeurs hun berekening. Resultaat: een betrouwbare constructieberekening.
  • Als de constructie staat wordt het siloproject tot op de bout nauwkeurig ontworpen en uitgewerkt in werkplaatstekeningen. Elk detail wordt gezamenlijk doorgenomen en besproken. Na akkoord gaan wij starten met produceren. Resultaat: de constructie wordt vrijgegeven voor productie.
  • Betrouwbaarheid is onze belangrijkste pijler. Onze bouwplanning is daarom doordacht. We houden rekening met de transportroute en haar obstakels, de (vaak uitdagende) situatie op de bouwplaats en de lokale capaciteit. Resultaat: een definitieve planning met exacte opleverdatum.
  • Onder leiding van een TSC-supervisor, gaat ons ervaren montageteam aan de slag. Wij houden tussentijds regelmatig contact over de voortgang. Met kennis van de lokale regelgeving en de juiste vergunningen werken we veilig en vakkundig. Resultaat: een zorgvuldig gebouwd project dat gereed is voor ingebruikname!
  • Iedere oplevering is een feestelijk moment. We evalueren het project graag samen. Natuurlijk omdat we ons werk graag in bedrijf willen zien, maar ook om te leren van de ervaringen in de praktijk. Waar we nodig kunnen we details finetunen voor de toekomst. Resultaat: een lange termijn partnerschap.
Toon acties

Contact