AB InBev / Stella Artois

Locatie: Leuven, België
Brouwerijen & Mouterijen: Grondstoffen

2.000 M3 19.4 m

Project details

AB InBev investeerde in een vierde brouwlijn voor de Stella Artois brouwerij in Leuven, België. Een investering in de roots van de wereldmarktleider. TSC installeerde op een atypisch oppervlak de prominente vierkante silo’s voor de grondstoffen.

Tussen losstraat en logo

Aan TSC de taak om tussen losstraat en logo een maximale opslagcapaciteit voor Stella’s grondstoffen te realiseren. Makkelijker gezegd dan gedaan: de totale stalen siloconstructie is 19,5 meter hoog, moest bovenop de losstraat van 18,5 meter hoog komen, maar de gevel met het Stella Artois logo erop begint op 42 meter boven maaiveld. Begrijpelijkerwijs was het tijdelijk demonteren van het prominent prijkende logo geen optie. Er was dus beperkte ruimte om de bovenste lagen van de vierkante damwand silo te monteren. Gebruikmakend van speciale hulpmiddelen konden de laatste lagen wanden toch zonder problemen onder het logo worden gemonteerd, op zo’n 40 meter hoogte.

Een andere uitdaging: het oppervlak van de ondersteunende losstraatconstructie heeft de vorm van een halve cirkel. Door de vierkante damwand silocellen naar voren toe minder breed te maken, werd een capaciteit van bijna 2.000 m³ bereikt. Bijkomend voordeel is dat de gedeconstrueerde ronde gevel weer aan de silokolommen kan worden opgebouwd, deels leunend op de silo.

Zo werd dit uitdagende project gerealiseerd, zonder de dagelijkse gang van zaken in en rondom de brouwerij te hinderen.

Bins

12

Capaciteit

2.000 m3

Lengte

19.3 meter

Breedte

7.9 meter

Vierkante silo's van TSC voor AB InBev
Ondersteunend beton gereed voor de silo's.
Mooi zicht op de AB InBev fabriek in Leuven, met de silo's in aanbouw.
AB InBev staat midden in Leuven, dit maakt de ruimte schaars
De silo's zijn weggewerkt achter de bekleding
Ook op een ronde ondergrond bleek een vierkante silo de beste keus

Sven Konings

Commercial Manager
Een bijzonder project waarin de kracht van ons silosysteem echt de doorslag gaf. Maximale benutting van de beschikbare ronde ondergrond, júist door er rechthoekige silo’s op te zetten. Door de grote hoogte en de uitdaging om toch het logo intact te laten tijdens de bouw, was ook de modulaire bouwwijze van onze silo’s een groot voordeel.
Meer weten? Mail naar s.konings@tsc-silos.com of bel met +31623391705
Gerelateerde projecten

Mälzerei Gebr. Steinbach

Mälzerei Gebr. Steinbach
Locatie: Zirndorf, Duitsland
Capaciteit: 880 m³
Brouwerijen & Mouterijen: Opslag en laadstraat
Bekijk project
880 M3 17.6 m
TSC silo's in aanbouw in Cambodia

Cambodia Brewery Ltd.

Cambodia Brewery Ltd.
Locatie: Phnom Penh, Cambodja
Capaciteit: 18 cellen
Brouwerijen & Mouterijen: Grondstoffen
Bekijk project
14.500 M3 35.1 m
Minder verspilling kosten
Meer duurzaamheid resultaat

Werkwijze

Bij TSC werken we volgens het TSC-stappenplan. Zo gaan we efficiënt aan de slag en zien we geen detail over het hoofd. Een solide aanpak voor een solide resultaat. Het begint met het in kaart brengen van de behoefte van de klant en het vaststellen van externe factoren die van invloed zijn op het ontwerp, de constructie en de installatie. Factoren zoals de eigenschappen van de materialen maar ook regelgeving, geografische omstandigheden en klimatologische invloeden. Van ons eerste voorstel tot de oplevering, wij laten niets aan het toeval over.

Vragen? Neem contact op
Maatwerk silo in 7 stappen
  • In de eerste stap gaan we in gesprek over de wensen, capaciteitsbehoefte, externe omstandigheden en randvoorwaarden. Met welke uitdagingen moeten we rekeningen. Resultaat: een programma van eisen dat dient als onze basis.
  • Ons voorstel voor het voldoen van de geschetste behoefte. Een concept op maat volgens het programma van eisen met optimale opslagcapaciteit en een perfecte uitstroom van de goederen. Compleet met concurrerende offerte en tijdspad voor realisatie van het project. Resultaat: het startpunt van onze samenwerking.
  • Is ons voorstel goedgekeurd en starten we met de realisatie van het project? Dan beginnen we met de structurele berekening. Winddruk, sneeuwlast, intern gewicht, regelgeving en andere invloeden. Met deze feiten maken onze constructeurs hun berekening. Resultaat: een betrouwbare constructieberekening.
  • Als de constructie staat wordt het siloproject tot op de bout nauwkeurig ontworpen en uitgewerkt in werkplaatstekeningen. Elk detail wordt gezamenlijk doorgenomen en besproken. Na akkoord gaan wij starten met produceren. Resultaat: de constructie wordt vrijgegeven voor productie.
  • Betrouwbaarheid is onze belangrijkste pijler. Onze bouwplanning is daarom doordacht. We houden rekening met de transportroute en haar obstakels, de (vaak uitdagende) situatie op de bouwplaats en de lokale capaciteit. Resultaat: een definitieve planning met exacte opleverdatum.
  • Onder leiding van een TSC-supervisor, gaat ons ervaren montageteam aan de slag. Wij houden tussentijds regelmatig contact over de voortgang. Met kennis van de lokale regelgeving en de juiste vergunningen werken we veilig en vakkundig. Resultaat: een zorgvuldig gebouwd project dat gereed is voor ingebruikname!
  • Iedere oplevering is een feestelijk moment. We evalueren het project graag samen. Natuurlijk omdat we ons werk graag in bedrijf willen zien, maar ook om te leren van de ervaringen in de praktijk. Waar we nodig kunnen we details finetunen voor de toekomst. Resultaat: een lange termijn partnerschap.
Toon acties

Contact