Cambodia Brewery Ltd.

Locatie: Phnom Penh, Cambodja
Brouwerijen & Mouterijen: Grondstoffen

14.500 M3 35.1 m

Project details

TSC heeft een groot silo project gerealiseerd voor Cambodia Brewery Ltd. In Phnom Penh, Cambodia. In totaal zijn er 18 grondstof cellen gebouwd met een totale capaciteit van 14.500 m3. 14 van de 18 cellen hebben een capaciteit van meer dan 1000 m3. Deze cellen moesten versterkt worden middels trekstangen. In deze opslag worden enkel makkelijk stromende producten opgeslagen, waardoor het dam TSC damwand systeem de perfecte oplossing is gebleken.

Bins

18

Capaciteit

14.500 m3

Lengte

32.0 meter

Breedte

18.0 meter

TSC silo's in aanbouw in Cambodia
Silo's voor Heineken in Cambodja
Inkijk in de cellen met trekstangen
De monteur in de cel geeft het perspectief
Naast de TSC silo's komt een grote hal

Jan-Willem Rokker

Detailed Engineering Lead
De grootste uitdaging bij dit project was de afmeting van de 14 grote cellen. De afmeting van 6,0 x 6,0 meter is al vrij uniek, zeker met de toepassing van het damwand systeem in combinatie met de hoogte. Het was belangrijk om voldoende stevigheid en stabiliteit te verkrijgen in deze enorme cellen. Door gebruik te maken van trekstangen is dit gelukt. Hierdoor konden we benodigd aantal kilo's staal drastisch terugdringen.
Meer weten? Mail naar jw.rokker@tsc-silos.com of bel met +31543729014
Gerelateerde projecten
AB InBev staat midden in Leuven, dit maakt de ruimte schaars

AB InBev / Stella Artois

AB InBev / Stella Artois
Locatie: Leuven, België
Capaciteit: 2.000 m³
Brouwerijen & Mouterijen: Grondstoffen
Bekijk project
2.000 M3 19.4 m

Mälzerei Gebr. Steinbach

Mälzerei Gebr. Steinbach
Locatie: Zirndorf, Duitsland
Capaciteit: 880 m³
Brouwerijen & Mouterijen: Opslag en laadstraat
Bekijk project
880 M3 17.6 m
Minder verspilling kosten
Meer duurzaamheid resultaat

Werkwijze

Bij TSC werken we volgens het TSC-stappenplan. Zo gaan we efficiënt aan de slag en zien we geen detail over het hoofd. Een solide aanpak voor een solide resultaat. Het begint met het in kaart brengen van de behoefte van de klant en het vaststellen van externe factoren die van invloed zijn op het ontwerp, de constructie en de installatie. Factoren zoals de eigenschappen van de materialen maar ook regelgeving, geografische omstandigheden en klimatologische invloeden. Van ons eerste voorstel tot de oplevering, wij laten niets aan het toeval over.

Vragen? Neem contact op
Maatwerk silo in 7 stappen
  • In de eerste stap gaan we in gesprek over de wensen, capaciteitsbehoefte, externe omstandigheden en randvoorwaarden. Met welke uitdagingen moeten we rekeningen. Resultaat: een programma van eisen dat dient als onze basis.
  • Ons voorstel voor het voldoen van de geschetste behoefte. Een concept op maat volgens het programma van eisen met optimale opslagcapaciteit en een perfecte uitstroom van de goederen. Compleet met concurrerende offerte en tijdspad voor realisatie van het project. Resultaat: het startpunt van onze samenwerking.
  • Is ons voorstel goedgekeurd en starten we met de realisatie van het project? Dan beginnen we met de structurele berekening. Winddruk, sneeuwlast, intern gewicht, regelgeving en andere invloeden. Met deze feiten maken onze constructeurs hun berekening. Resultaat: een betrouwbare constructieberekening.
  • Als de constructie staat wordt het siloproject tot op de bout nauwkeurig ontworpen en uitgewerkt in werkplaatstekeningen. Elk detail wordt gezamenlijk doorgenomen en besproken. Na akkoord gaan wij starten met produceren. Resultaat: de constructie wordt vrijgegeven voor productie.
  • Betrouwbaarheid is onze belangrijkste pijler. Onze bouwplanning is daarom doordacht. We houden rekening met de transportroute en haar obstakels, de (vaak uitdagende) situatie op de bouwplaats en de lokale capaciteit. Resultaat: een definitieve planning met exacte opleverdatum.
  • Onder leiding van een TSC-supervisor, gaat ons ervaren montageteam aan de slag. Wij houden tussentijds regelmatig contact over de voortgang. Met kennis van de lokale regelgeving en de juiste vergunningen werken we veilig en vakkundig. Resultaat: een zorgvuldig gebouwd project dat gereed is voor ingebruikname!
  • Iedere oplevering is een feestelijk moment. We evalueren het project graag samen. Natuurlijk omdat we ons werk graag in bedrijf willen zien, maar ook om te leren van de ervaringen in de praktijk. Waar we nodig kunnen we details finetunen voor de toekomst. Resultaat: een lange termijn partnerschap.
Toon acties

Contact