Mälzerei Gebr. Steinbach

Locatie: Zirndorf, Duitsland
Brouwerijen & Mouterijen: Opslag en laadstraat

880 M3 17.6 m

Project details

Een siloblok voor extra opslag, én waarmee vrachtwagens beladen kunnen worden, die tegelijkertijd genoeg ruimte bood zodat de vrachtwagens nog wel ruimte hadden om te kunnen draaien. Dat was, in het kort, de opgave van Mälzerei Gebr. Steinbach in Zirndorf. Deze Beierse mouterij had nood aan meer opslag- en beladingscapaciteit van hun gereinigte mout en gerst, en maar beperkt de ruimte. Die ruimte dient bovendien ook als enige toegang voor al het (vracht)verkeer naar de binnenplaats van de mouterij. Die moest dus ten alle tijden open gehouden worden. Oók tijdens de bouw.

Onze oplossing voor deze uitdaging bestond uit ruim 9 meter brede vakwerkoverspanningen. Deze garanderen onderlangs een vrije doortocht, en constructief tegenwicht voor de 12 silocellen. De vakwerkliggers kwamen volledig voorbereid aan op de bouw. Zo stond de onderconstructie in minder dan twee dagen. De gehele silobouw was uiteindelijk in zes weken klaar, keurig volgens planning. De verstoring on-site bleef daarom tot het minimum beperkt.

Bins

12 cellen

Capaciteit

880 m³

Lengte

12.00 m

Breedte

9.15 m

Een goede voorbereiding is alles

Arjan Böhmer

Project Leader
De klant maakte zich vooraf enigszins zorgen over de montage en wat dit zou betekenen voor de dagelijkse operatie. De klant was positief verrast toen in nog geen twee dagen tijd de hele onderconstructie stond. Ook de rest van de montage verliep vlot. Ruim voor de gestelde deadline was de silo klaar voor gebruik. Een goede voorbereiding is alles!
Meer weten? Mail naar a.bohmer@tsc-silos.com of bel met +31543729012
Gerelateerde projecten
TSC silo's in aanbouw in Cambodia

Cambodia Brewery Ltd.

Cambodia Brewery Ltd.
Locatie: Phnom Penh, Cambodja
Capaciteit: 18 cellen
Brouwerijen & Mouterijen: Grondstoffen
Bekijk project
14.500 M3 35.1 m
AB InBev staat midden in Leuven, dit maakt de ruimte schaars

AB InBev / Stella Artois

AB InBev / Stella Artois
Locatie: Leuven, België
Capaciteit: 2.000 m³
Brouwerijen & Mouterijen: Grondstoffen
Bekijk project
2.000 M3 19.4 m
Minder verspilling kosten
Meer duurzaamheid resultaat

Werkwijze

Bij TSC werken we volgens het TSC-stappenplan. Zo gaan we efficiënt aan de slag en zien we geen detail over het hoofd. Een solide aanpak voor een solide resultaat. Het begint met het in kaart brengen van de behoefte van de klant en het vaststellen van externe factoren die van invloed zijn op het ontwerp, de constructie en de installatie. Factoren zoals de eigenschappen van de materialen maar ook regelgeving, geografische omstandigheden en klimatologische invloeden. Van ons eerste voorstel tot de oplevering, wij laten niets aan het toeval over.

Vragen? Neem contact op
Maatwerk silo in 7 stappen
  • In de eerste stap gaan we in gesprek over de wensen, capaciteitsbehoefte, externe omstandigheden en randvoorwaarden. Met welke uitdagingen moeten we rekeningen. Resultaat: een programma van eisen dat dient als onze basis.
  • Ons voorstel voor het voldoen van de geschetste behoefte. Een concept op maat volgens het programma van eisen met optimale opslagcapaciteit en een perfecte uitstroom van de goederen. Compleet met concurrerende offerte en tijdspad voor realisatie van het project. Resultaat: het startpunt van onze samenwerking.
  • Is ons voorstel goedgekeurd en starten we met de realisatie van het project? Dan beginnen we met de structurele berekening. Winddruk, sneeuwlast, intern gewicht, regelgeving en andere invloeden. Met deze feiten maken onze constructeurs hun berekening. Resultaat: een betrouwbare constructieberekening.
  • Als de constructie staat wordt het siloproject tot op de bout nauwkeurig ontworpen en uitgewerkt in werkplaatstekeningen. Elk detail wordt gezamenlijk doorgenomen en besproken. Na akkoord gaan wij starten met produceren. Resultaat: de constructie wordt vrijgegeven voor productie.
  • Betrouwbaarheid is onze belangrijkste pijler. Onze bouwplanning is daarom doordacht. We houden rekening met de transportroute en haar obstakels, de (vaak uitdagende) situatie op de bouwplaats en de lokale capaciteit. Resultaat: een definitieve planning met exacte opleverdatum.
  • Onder leiding van een TSC-supervisor, gaat ons ervaren montageteam aan de slag. Wij houden tussentijds regelmatig contact over de voortgang. Met kennis van de lokale regelgeving en de juiste vergunningen werken we veilig en vakkundig. Resultaat: een zorgvuldig gebouwd project dat gereed is voor ingebruikname!
  • Iedere oplevering is een feestelijk moment. We evalueren het project graag samen. Natuurlijk omdat we ons werk graag in bedrijf willen zien, maar ook om te leren van de ervaringen in de praktijk. Waar we nodig kunnen we details finetunen voor de toekomst. Resultaat: een lange termijn partnerschap.
Toon acties

Contact