Ceralia

Locatie: Mühldorf am Inn, Duitsland
Graanverwerking: Granen, ontbijtgranen, muesli

1.350 M3 12.0 m

Project details

In de staal- en siloconstructie die TSC Silos in opdracht van Ceralia realiseerde, zit een stuk meer uitdaging dan iemand op het eerste gezicht misschien zou denken. De twee vierkante siloblokken van beide 18 cellen zijn recht door zee, maar gebouwd in een nieuw neergezette betonnen hal. De betonconstructie moest voorbereid zijn op de integratie van de silo’s. De betonkolommen werden namelijk ook de kolom voor de siloconstructie. Derhalve moest TSC zich voor een deel met het ontwerp van de betonconstructie bemoeien.

De onderconstructie van de silo’s, een vakwerk met overspanningen van 7,5 x 5,0 meter, moest naadloos aansluiten en verankerd worden in uitkragingen die de betonbouwer moest voorzien. Kritisch, want op deze punten werden ook de lasten van de silo’s overgedragen. En die lasten zijn niet gering: iedere individuele silocel kan tot zo’n 22.500 kilogram aan gereinigde granen bevatten. En dat is nog los van het eigen gewicht van de silo! Een goede afstemming was dus absoluut ‘key’ in deze.

Modulair bouwen bood de uitkomst voor Ceralia

Uitdagend genoeg, maar dat was nog niet alles. In het ontwerp van de silo’s moest namelijk ook rekening worden gehouden dat er in een dichte hal gemonteerd zou worden. Er kon dus niet vrij met een grote kraan gebouwd worden. De modulaire bouwwijze van onze silo’s bood de uitkomst voor Ceralia. Met onderdelen die op de bouwplaats in elkaar ‘geschoven’ worden om zo samengesteld tot een siloblok te komen. De vakwerkliggers zijn in drie delen aangebracht en met boutverbindingen gekoppeld. Verder zijn er tussen de beide siloblokken verschillende vloeren van zowel beton (door de betonbouwer) als van tranenplaten (TSC) geïntegreerd. Alsof dat allemaal nog niet genoeg was werd er een vloer aan het dak opgehangen, om het beluchtingsapparaat te ondersteunen en een eenvoudige toegang te garanderen.

Checks door Prüfstatikers

De gehele constructieve integratie, van zowel staal-, silo, als betonbouw werd gecheckt door een zogenaamde Prüfstatikers, die namens de (lokale) overheid de berekeningen van het gebouw controleren. Zij beoordelen of alle berekeningen en uitkomsten voldoen aan de geldende normen.

Altijd maatwerk

Omdat de vierkante silo’s van TSC altijd maatwerk betreffen, passen we het ontwerp van de silo’s ook aan naar de opgave van de klant of machinebouwer. In dit geval kwam daar ook de kijk van de betonbouwer bij. Door gebruik te maken van de laatste software kon iedereen zijn eigen controles op collisies kon doen, waardoor deze in de ontwerpfase al werden gecorrigeerd. Dit resulteerde in een op de millimeter nauwkeurige bouw, met perfect passende onderdelen en zonder noodzakelijke aanpassingen op de bouw zelf. Ons favoriete detail in dit project? Een vloer hangend aan het dak, die de beluchtingsinstallatie ondersteund en toegankelijk maakt.

Bins

36

Capaciteit

1.350 m3

Lengte

30.0 meter

Breedte

12.0 meter

eckige siloanlage Ceralia
Ceralia - Square silos under construction
Square silo hoppers for Ceralia
Ceralia - Silo installation TSC
Square silos for Ceralia
Ceralia suspended floor
Een goede voorbereiding is het halve werk

Sven Konings

Commercial Manager
De klant betrok ons al in een vroeg stadium bij dit project. Het gaf ons de kans om mee te denken met hoe de bouw moest verlopen. Deze goede voorbereiding vormde de basis voor een project met goede communicatie, en een montage die keurig binnen de oorspronkelijke planning gereed was.
Meer weten? Mail naar s.konings@tsc-silos.com of bel met +31623391705
Gerelateerde projecten

Lütolf AG

Lütolf AG
Locatie: St. Margrethen, Zwitserland
Capaciteit: 14.500 m³
Graanverwerking: Opslag en verlade
Bekijk project
14.500 M3 40.7 m
Bauck Mühle gebouwd door TSC Silos

Bauck Mühle GmbH

Bauck Mühle GmbH
Locatie: Rosche, Duitsland
Capaciteit: 5.700 m3
Graanverwerking: Grondstoffen en bewerkt product
Bekijk project
5.700 M3 25.0 m
Minder verspilling kosten
Meer duurzaamheid resultaat

Werkwijze

Bij TSC werken we volgens het TSC-stappenplan. Zo gaan we efficiënt aan de slag en zien we geen detail over het hoofd. Een solide aanpak voor een solide resultaat. Het begint met het in kaart brengen van de behoefte van de klant en het vaststellen van externe factoren die van invloed zijn op het ontwerp, de constructie en de installatie. Factoren zoals de eigenschappen van de materialen maar ook regelgeving, geografische omstandigheden en klimatologische invloeden. Van ons eerste voorstel tot de oplevering, wij laten niets aan het toeval over.

Vragen? Neem contact op
Maatwerk silo in 7 stappen
  • In de eerste stap gaan we in gesprek over de wensen, capaciteitsbehoefte, externe omstandigheden en randvoorwaarden. Met welke uitdagingen moeten we rekeningen. Resultaat: een programma van eisen dat dient als onze basis.
  • Ons voorstel voor het voldoen van de geschetste behoefte. Een concept op maat volgens het programma van eisen met optimale opslagcapaciteit en een perfecte uitstroom van de goederen. Compleet met concurrerende offerte en tijdspad voor realisatie van het project. Resultaat: het startpunt van onze samenwerking.
  • Is ons voorstel goedgekeurd en starten we met de realisatie van het project? Dan beginnen we met de structurele berekening. Winddruk, sneeuwlast, intern gewicht, regelgeving en andere invloeden. Met deze feiten maken onze constructeurs hun berekening. Resultaat: een betrouwbare constructieberekening.
  • Als de constructie staat wordt het siloproject tot op de bout nauwkeurig ontworpen en uitgewerkt in werkplaatstekeningen. Elk detail wordt gezamenlijk doorgenomen en besproken. Na akkoord gaan wij starten met produceren. Resultaat: de constructie wordt vrijgegeven voor productie.
  • Betrouwbaarheid is onze belangrijkste pijler. Onze bouwplanning is daarom doordacht. We houden rekening met de transportroute en haar obstakels, de (vaak uitdagende) situatie op de bouwplaats en de lokale capaciteit. Resultaat: een definitieve planning met exacte opleverdatum.
  • Onder leiding van een TSC-supervisor, gaat ons ervaren montageteam aan de slag. Wij houden tussentijds regelmatig contact over de voortgang. Met kennis van de lokale regelgeving en de juiste vergunningen werken we veilig en vakkundig. Resultaat: een zorgvuldig gebouwd project dat gereed is voor ingebruikname!
  • Iedere oplevering is een feestelijk moment. We evalueren het project graag samen. Natuurlijk omdat we ons werk graag in bedrijf willen zien, maar ook om te leren van de ervaringen in de praktijk. Waar we nodig kunnen we details finetunen voor de toekomst. Resultaat: een lange termijn partnerschap.
Toon acties

Contact