Lütolf AG

Locatie: St. Margrethen, Zwitserland
Graanverwerking: Opslag en verlade

14.500 M3 40.7 m

Project details

In het Zwitserse plaatsje St. Margrethen heeft TSC voor de firma Lütolf AG een enorm siloblok mogen bouwen. De cijfers van dit project spreken voor zich: meer dan 1.000.000 kg staal, nog exclusief constructie staal, en liefst 92 vrachtwagens waren nodig om onze materialen op de bouwplaats te krijgen. De benodigde installatie tijd voor de 53 cellen, goed voor 14.500m³ ? Slechts 20 weken! Naderhand is het silogebouw bekleed met geïsoleerde bekleding. Met totaal 40.7 meter hoogte is het gebouw met recht een imposante verschijning. Een indrukwekkende uitbreiding voor deze Zwitserse graanhandelaar en -verwerker. Niet voor niets beter bekend als ‘Silo Lütolf’.

Bins

53

Capaciteit

14.500 m3

Lengte

32.7 meter

Breedte

23.7

Square silo construction for Lütolf AG

René Teunissen

Project Management Lead
René Teunissen
Meer weten? Mail naar r.teunissen@tsc-silos.com of bel met +31543729015
Gerelateerde projecten
Ceralia Getreideprodukte - eckige silos TSC

Ceralia

Ceralia
Locatie: Mühldorf am Inn, Duitsland
Capaciteit: 1.350 m3
Graanverwerking: Granen, ontbijtgranen, muesli
Bekijk project
1.350 M3 12.0 m
Bauck Mühle gebouwd door TSC Silos

Bauck Mühle GmbH

Bauck Mühle GmbH
Locatie: Rosche, Duitsland
Capaciteit: 5.700 m3
Graanverwerking: Grondstoffen en bewerkt product
Bekijk project
5.700 M3 25.0 m
Minder verspilling kosten
Meer duurzaamheid resultaat

Werkwijze

Bij TSC werken we volgens het TSC-stappenplan. Zo gaan we efficiënt aan de slag en zien we geen detail over het hoofd. Een solide aanpak voor een solide resultaat. Het begint met het in kaart brengen van de behoefte van de klant en het vaststellen van externe factoren die van invloed zijn op het ontwerp, de constructie en de installatie. Factoren zoals de eigenschappen van de materialen maar ook regelgeving, geografische omstandigheden en klimatologische invloeden. Van ons eerste voorstel tot de oplevering, wij laten niets aan het toeval over.

Vragen? Neem contact op
Maatwerk silo in 7 stappen
  • In de eerste stap gaan we in gesprek over de wensen, capaciteitsbehoefte, externe omstandigheden en randvoorwaarden. Met welke uitdagingen moeten we rekeningen. Resultaat: een programma van eisen dat dient als onze basis.
  • Ons voorstel voor het voldoen van de geschetste behoefte. Een concept op maat volgens het programma van eisen met optimale opslagcapaciteit en een perfecte uitstroom van de goederen. Compleet met concurrerende offerte en tijdspad voor realisatie van het project. Resultaat: het startpunt van onze samenwerking.
  • Is ons voorstel goedgekeurd en starten we met de realisatie van het project? Dan beginnen we met de structurele berekening. Winddruk, sneeuwlast, intern gewicht, regelgeving en andere invloeden. Met deze feiten maken onze constructeurs hun berekening. Resultaat: een betrouwbare constructieberekening.
  • Als de constructie staat wordt het siloproject tot op de bout nauwkeurig ontworpen en uitgewerkt in werkplaatstekeningen. Elk detail wordt gezamenlijk doorgenomen en besproken. Na akkoord gaan wij starten met produceren. Resultaat: de constructie wordt vrijgegeven voor productie.
  • Betrouwbaarheid is onze belangrijkste pijler. Onze bouwplanning is daarom doordacht. We houden rekening met de transportroute en haar obstakels, de (vaak uitdagende) situatie op de bouwplaats en de lokale capaciteit. Resultaat: een definitieve planning met exacte opleverdatum.
  • Onder leiding van een TSC-supervisor, gaat ons ervaren montageteam aan de slag. Wij houden tussentijds regelmatig contact over de voortgang. Met kennis van de lokale regelgeving en de juiste vergunningen werken we veilig en vakkundig. Resultaat: een zorgvuldig gebouwd project dat gereed is voor ingebruikname!
  • Iedere oplevering is een feestelijk moment. We evalueren het project graag samen. Natuurlijk omdat we ons werk graag in bedrijf willen zien, maar ook om te leren van de ervaringen in de praktijk. Waar we nodig kunnen we details finetunen voor de toekomst. Resultaat: een lange termijn partnerschap.
Toon acties

Contact