Bauck Mühle GmbH

Locatie: Rosche, Duitsland
Graanverwerking: Grondstoffen en bewerkt product

5.700 M3 25.0 m

Project details

Bauck Mühle is één van de meest moderne bio-fabrieken in Europa. De roots van dit familiebedrijf liggen in de landbouw maar inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een vooraanstaande fabriek voor allerlei biologisch producten. Van diverse melen tot ontbijtgranen en kant-en-klare bakmixen. De producten zijn bij een groot aantal Duitse supermarkten te verkrijgen en daarnaast heeft Bauck Mühle een winkel bij de fabriek en webshop.

De missionstatement van Bauck Mühle; “de Beste biologische en Demeter-kwaliteit, heerlijke en innovatieve producten. En natuurlijk is het doel om de wereld elke dag een beetje beter te maken. Wij doen gewoon biologisch. Uit liefde voor de toekomst.”

Als TSC zijnde hadden wij de eer om aan de bouw van de nieuwe fabriek mee te werken. Een moderne state-of-the-art fabriek en één van de meest vooraanstaande biologische molens van Europa. De bouw van de fabriek verliep uiterst voorspoedig al vroeg dit wel om de nodige afstemming vooraf en gedurende het traject. De fabriek is grotendeels betonbouw, waarbij onze silo’s gelijktijdig met het beton werden opgetrokken. Een juiste afstemming tussen ons montageteam en betonconstructeur was cruciaal.

Bins

51

Capaciteit

5.700 m³

Lengte

35.0 meter

Breedte

11.0 meter

Bauck Mühle gebouwd door TSC Silos
Nauwkeurige afstemming vereist

Dennis Haman

Project Leader
De grootste uitdaging tijdens deze montage was het gelijktijdig werken met de betonbouwer. Dit vereiste een nauwkeurige afstemming en samenwerking. De installatie verliep uiteindelijk vlekkeloos met een geweldig eindresultaat. Zo konden wij bijdragen aan één van meest moderne bio-fabrieken van Europa.
Meer weten? Mail naar d.haman@tsc-silos.com of bel met +31543729009
Gerelateerde projecten
Ceralia Getreideprodukte - eckige silos TSC

Ceralia

Ceralia
Locatie: Mühldorf am Inn, Duitsland
Capaciteit: 1.350 m3
Graanverwerking: Granen, ontbijtgranen, muesli
Bekijk project
1.350 M3 12.0 m

Lütolf AG

Lütolf AG
Locatie: St. Margrethen, Zwitserland
Capaciteit: 14.500 m³
Graanverwerking: Opslag en verlade
Bekijk project
14.500 M3 40.7 m
Minder verspilling kosten
Meer duurzaamheid resultaat

Werkwijze

Bij TSC werken we volgens het TSC-stappenplan. Zo gaan we efficiënt aan de slag en zien we geen detail over het hoofd. Een solide aanpak voor een solide resultaat. Het begint met het in kaart brengen van de behoefte van de klant en het vaststellen van externe factoren die van invloed zijn op het ontwerp, de constructie en de installatie. Factoren zoals de eigenschappen van de materialen maar ook regelgeving, geografische omstandigheden en klimatologische invloeden. Van ons eerste voorstel tot de oplevering, wij laten niets aan het toeval over.

Vragen? Neem contact op
Maatwerk silo in 7 stappen
  • In de eerste stap gaan we in gesprek over de wensen, capaciteitsbehoefte, externe omstandigheden en randvoorwaarden. Met welke uitdagingen moeten we rekeningen. Resultaat: een programma van eisen dat dient als onze basis.
  • Ons voorstel voor het voldoen van de geschetste behoefte. Een concept op maat volgens het programma van eisen met optimale opslagcapaciteit en een perfecte uitstroom van de goederen. Compleet met concurrerende offerte en tijdspad voor realisatie van het project. Resultaat: het startpunt van onze samenwerking.
  • Is ons voorstel goedgekeurd en starten we met de realisatie van het project? Dan beginnen we met de structurele berekening. Winddruk, sneeuwlast, intern gewicht, regelgeving en andere invloeden. Met deze feiten maken onze constructeurs hun berekening. Resultaat: een betrouwbare constructieberekening.
  • Als de constructie staat wordt het siloproject tot op de bout nauwkeurig ontworpen en uitgewerkt in werkplaatstekeningen. Elk detail wordt gezamenlijk doorgenomen en besproken. Na akkoord gaan wij starten met produceren. Resultaat: de constructie wordt vrijgegeven voor productie.
  • Betrouwbaarheid is onze belangrijkste pijler. Onze bouwplanning is daarom doordacht. We houden rekening met de transportroute en haar obstakels, de (vaak uitdagende) situatie op de bouwplaats en de lokale capaciteit. Resultaat: een definitieve planning met exacte opleverdatum.
  • Onder leiding van een TSC-supervisor, gaat ons ervaren montageteam aan de slag. Wij houden tussentijds regelmatig contact over de voortgang. Met kennis van de lokale regelgeving en de juiste vergunningen werken we veilig en vakkundig. Resultaat: een zorgvuldig gebouwd project dat gereed is voor ingebruikname!
  • Iedere oplevering is een feestelijk moment. We evalueren het project graag samen. Natuurlijk omdat we ons werk graag in bedrijf willen zien, maar ook om te leren van de ervaringen in de praktijk. Waar we nodig kunnen we details finetunen voor de toekomst. Resultaat: een lange termijn partnerschap.
Toon acties

Contact