G.S.S. Thalheim

Locatie: Thalheim, Zwitserland
Agro Commodities: Verlaadblok

1.200 M3 23.8 m

Project details

In het Zwitserse Thalheim heeft TSC voor de firma G.S.S, Getreidesammelstelle und Futtermühle, een opslag gerealiseerd direct boven het treinplatform. Een uniek project in het noorden van Zwitserland waarbij de voordelen van rechthoekige silo’s op perfecte wijze wordt ingezet. Door het plaatsen van de vierkante silo’s boven het treinplatform kunnen de bulktreinen rechtstreeks vanuit de cellen gevuld worden. Kan het meer efficiënt dan dit?

Bins

12

Capaciteit

1.200 m3

Lengte

19.3 meter

Breedte

6.55 meter


Erik Wassink

Technical Manager
Het project voor G.S.S. was voor ons anders dan gebruikelijk en juist daardoor een prachtige uitdaging! De constructie die over de treinrails heen gebouwd moest worden. De grote cellen die aan één zijde van het siloblok uit moesten komen om zo de treinen te kunnen beladen. Veel elementen waar wij in het ontwerp en tijdens de montage rekening mee moesten houden. Uiteindelijk is het geweldig om te zien dat de flexibiliteit van ons systeem op deze manier van grote toegevoegde waarde is en de gebruiker uiterst tevreden is.
Meer weten? Mail naar e.wassink@tsc-silos.com of bel met +31543729019
Gerelateerde projecten
De silo's zijn op hoogte, dakconstructie is in opbouw.

Raiffeisenbank im Stiftland

Raiffeisenbank im Stiftland
Locatie: Wurz, Duitsland
Capaciteit: 980 m³
Agro Commodities: Gereinigde granen
Bekijk project
980 M3 21.7 m
Minder verspilling kosten
Meer duurzaamheid resultaat

Werkwijze

Bij TSC werken we volgens het TSC-stappenplan. Zo gaan we efficiënt aan de slag en zien we geen detail over het hoofd. Een solide aanpak voor een solide resultaat. Het begint met het in kaart brengen van de behoefte van de klant en het vaststellen van externe factoren die van invloed zijn op het ontwerp, de constructie en de installatie. Factoren zoals de eigenschappen van de materialen maar ook regelgeving, geografische omstandigheden en klimatologische invloeden. Van ons eerste voorstel tot de oplevering, wij laten niets aan het toeval over.

Vragen? Neem contact op
Maatwerk silo in 7 stappen
  • In de eerste stap gaan we in gesprek over de wensen, capaciteitsbehoefte, externe omstandigheden en randvoorwaarden. Met welke uitdagingen moeten we rekeningen. Resultaat: een programma van eisen dat dient als onze basis.
  • Ons voorstel voor het voldoen van de geschetste behoefte. Een concept op maat volgens het programma van eisen met optimale opslagcapaciteit en een perfecte uitstroom van de goederen. Compleet met concurrerende offerte en tijdspad voor realisatie van het project. Resultaat: het startpunt van onze samenwerking.
  • Is ons voorstel goedgekeurd en starten we met de realisatie van het project? Dan beginnen we met de structurele berekening. Winddruk, sneeuwlast, intern gewicht, regelgeving en andere invloeden. Met deze feiten maken onze constructeurs hun berekening. Resultaat: een betrouwbare constructieberekening.
  • Als de constructie staat wordt het siloproject tot op de bout nauwkeurig ontworpen en uitgewerkt in werkplaatstekeningen. Elk detail wordt gezamenlijk doorgenomen en besproken. Na akkoord gaan wij starten met produceren. Resultaat: de constructie wordt vrijgegeven voor productie.
  • Betrouwbaarheid is onze belangrijkste pijler. Onze bouwplanning is daarom doordacht. We houden rekening met de transportroute en haar obstakels, de (vaak uitdagende) situatie op de bouwplaats en de lokale capaciteit. Resultaat: een definitieve planning met exacte opleverdatum.
  • Onder leiding van een TSC-supervisor, gaat ons ervaren montageteam aan de slag. Wij houden tussentijds regelmatig contact over de voortgang. Met kennis van de lokale regelgeving en de juiste vergunningen werken we veilig en vakkundig. Resultaat: een zorgvuldig gebouwd project dat gereed is voor ingebruikname!
  • Iedere oplevering is een feestelijk moment. We evalueren het project graag samen. Natuurlijk omdat we ons werk graag in bedrijf willen zien, maar ook om te leren van de ervaringen in de praktijk. Waar we nodig kunnen we details finetunen voor de toekomst. Resultaat: een lange termijn partnerschap.
Toon acties

Contact