ABZ Diervoeding

Locatie: Eindhoven, Nederland
Veevoer: Grondstoffen en dosering

2.950 M3 47.7 m

Project details

Een aanzienlijke productie uitbreiding voor ABZ Diervoeding in Eindhoven, waarbij wij de staal- en silobouw voor de twee productietorens voor onze rekening namen. De eerste toren, bijna 50 meter hoog, herbergt de procesmachines. Vanaf een hoogte van 30 meter zijn er 22 vierkante opslagcellen voor microcomponenten gerealiseerd. Deze cellen vormen een constructief onderdeel van de toren en bieden samen een opslagcapaciteit van ongeveer 450 m3. Dat komt neer op het opslaan van ongeveer 450 ton grondstoffen hoog in de lucht.

De tweede toren bevat 20 vierkante opslagcellen voor macrocomponenten, met een gezamenlijke opslagcapaciteit van 2.500 m3. De grondstoffen in deze cellen hebben een stortgewicht tot ongeveer 800 kg/m3.

Dankzij de uitbreiding van de technische mogelijkheden kan ABZ Diervoeding voeders tot in detail afstemmen op de wensen van de klant. Het belangrijkste uitgangspunt is “elke boer zijn eigen voer”. Hiermee onderscheidt de coöperatie, die alleen op de binnenlandse markt opereert, zich van aanbieders van generieke kant-en-klare oplossingen.

De uitbreiding is het gevolg van de groeiende afzet van ABZ en de toenemende vraag naar op maat gemaakte voeders. Dit heeft geleid tot de vergroting van de productiecapaciteit van de vestiging in Eindhoven, een van de vijf locaties van ABZ. Deze stad in Noord-Brabant vormt een uitstekende uitvalsbasis voor de bevoorrading van de vele veeteeltbedrijven in de regio.

Bins

42

Capaciteit

2.950 m3

Lengte

21.6 meter

Breedte

9.0 meter

TSC Silos for ABZ Eindhoven
ABZ Eindhoven under construction
ABZ Eindhoven - square silos drone
ABZ Eindhoven - square silos frontview
Square silo tower for ABZ ready
Bijna 50 meter de hoogte in!

Jan-Willem Rokker

Detailed Engineering Lead
Een complex project, mede door de enorme hoogte. Maar met alle betrokkenen hebben we echt iets moois neergezet, alles keurig volgens planning. Eindhoven, en ABZ natuurlijk, is een wolkenkrabber rijker, in de vorm van een mooie silotoren!
Meer weten? Mail naar jw.rokker@tsc-silos.com of bel met +31543729014
Gerelateerde projecten

Patent Co.

Patent Co.
Locatie: Mišićevo, Servië
Capaciteit: 90 cellen
Veevoer: Feedmill
Bekijk project
7.500 M3 27.6 m

Geissbühler Mühle

Geissbühler Mühle
Locatie: Oberhünigen, Zwitserland
Capaciteit: 1.230 m3
Veevoer: Grondstoffen en gereedproduct
Bekijk project
1.230 M3 18.32 m
Square Silos Liprovit Dairy

Liprovit Dairy

Liprovit Dairy
Locatie: Kampen, Nederland
Capaciteit: 1.200 m³
Veevoer: Weipoederconcentraat
Bekijk project
1.200 M3 10.6 m

Carra Mangimi S.p.A.

Carra Mangimi S.p.A.
Locatie: Bogolese di Sorbolo, Italië
Capaciteit: 14 cellen
Veevoer: Doseerblok
Bekijk project
2.200 M3 27.5 m
Het eerste blok staat, de staalconstructie wordt opgetrokken.

Gebrs. Fuite

Gebrs. Fuite
Locatie: Gebr. Fuite, Genemuiden Nederland
Capaciteit: 53 cellen
Veevoer: Nieuwe voerfabriek
Bekijk project
10.000 M3 25.0 m
Een prachtig aanblik van de nieuwe fabriek in Jeddah.

Fakieh Poultry

Fakieh Poultry
Locatie: Jeddah, Saudi Arabië
Capaciteit: 8.100 m³
Veevoer: Dosering, persmeel en gereed product
Bekijk project
8.100 M3 19.0 m

Inversiones Avicolas de honduras S.A.

Inversiones Avicolas de honduras S.A.
Locatie: San Buenvaventura, Honduras
Capaciteit: 32 cellen
Veevoer: Grondstoffen en gereed product
Bekijk project
1150 M3 15.25 m
Havens Diervoeders square silos overview

Havens Diervoeders

Havens Diervoeders
Locatie: Maashees, Nederland
Capaciteit: 10.500 m³
Veevoer: Grondstoffen en gereedproduct
Bekijk project
10.500 M3 32.30 m

DLG Skave

DLG Skave
Locatie: Skave, Denemarken
Capaciteit: 21 cellen
Veevoer: Feed industrie
Bekijk project
2.400 M3 27.4 m
Minder verspilling kosten
Meer duurzaamheid resultaat

Werkwijze

Bij TSC werken we volgens het TSC-stappenplan. Zo gaan we efficiënt aan de slag en zien we geen detail over het hoofd. Een solide aanpak voor een solide resultaat. Het begint met het in kaart brengen van de behoefte van de klant en het vaststellen van externe factoren die van invloed zijn op het ontwerp, de constructie en de installatie. Factoren zoals de eigenschappen van de materialen maar ook regelgeving, geografische omstandigheden en klimatologische invloeden. Van ons eerste voorstel tot de oplevering, wij laten niets aan het toeval over.

Vragen? Neem contact op
Maatwerk silo in 7 stappen
  • In de eerste stap gaan we in gesprek over de wensen, capaciteitsbehoefte, externe omstandigheden en randvoorwaarden. Met welke uitdagingen moeten we rekeningen. Resultaat: een programma van eisen dat dient als onze basis.
  • Ons voorstel voor het voldoen van de geschetste behoefte. Een concept op maat volgens het programma van eisen met optimale opslagcapaciteit en een perfecte uitstroom van de goederen. Compleet met concurrerende offerte en tijdspad voor realisatie van het project. Resultaat: het startpunt van onze samenwerking.
  • Is ons voorstel goedgekeurd en starten we met de realisatie van het project? Dan beginnen we met de structurele berekening. Winddruk, sneeuwlast, intern gewicht, regelgeving en andere invloeden. Met deze feiten maken onze constructeurs hun berekening. Resultaat: een betrouwbare constructieberekening.
  • Als de constructie staat wordt het siloproject tot op de bout nauwkeurig ontworpen en uitgewerkt in werkplaatstekeningen. Elk detail wordt gezamenlijk doorgenomen en besproken. Na akkoord gaan wij starten met produceren. Resultaat: de constructie wordt vrijgegeven voor productie.
  • Betrouwbaarheid is onze belangrijkste pijler. Onze bouwplanning is daarom doordacht. We houden rekening met de transportroute en haar obstakels, de (vaak uitdagende) situatie op de bouwplaats en de lokale capaciteit. Resultaat: een definitieve planning met exacte opleverdatum.
  • Onder leiding van een TSC-supervisor, gaat ons ervaren montageteam aan de slag. Wij houden tussentijds regelmatig contact over de voortgang. Met kennis van de lokale regelgeving en de juiste vergunningen werken we veilig en vakkundig. Resultaat: een zorgvuldig gebouwd project dat gereed is voor ingebruikname!
  • Iedere oplevering is een feestelijk moment. We evalueren het project graag samen. Natuurlijk omdat we ons werk graag in bedrijf willen zien, maar ook om te leren van de ervaringen in de praktijk. Waar we nodig kunnen we details finetunen voor de toekomst. Resultaat: een lange termijn partnerschap.
Toon acties

Contact