Specialist in het bouwen van vierkante silo's

Feed

De silo’s van TSC vindt u terug in verschillende segmenten binnen de feed industrie. Voor elk segment past TSC haar silo’s aan om aan te sluiten op elke specifieke wens.

mengvoeder vierkante silo

Mengvoeders

Vierkante silo’s zijn niet weg te denken uit de mengvoederindustrie. De vele voordelen van vierkant komen samen in deze sector. De verwerking van de droge grondstoffen tot een hoogwaardig eindproduct geschiedt veelal onder één dak, waarmee de constructieve en ruimtebesparende voordelen van vierkante silobouw perfect tot hun recht komen.

De mengvoederindustrie vraagt daarnaast een hoge mate van flexibiliteit, omdat de grondstoffen van dag tot dag kunnen verschillen, zowel in soort als in kwaliteit, maar ook in beschikbare hoeveelheden. Om deze redenen zijn de vierkante, gladde wand silo’s een vanzelfsprekendheid voor fabrikanten van mengvoeder.

pet food vierkante silo

Petfood

Vierkante silo’s zijn veelvoorkomend in de petfood industrie. Gelijk aan de mengvoederindustrie, profiteert iedere producent van petfood van een optimale flexibiliteit op een minimale voetprint door voor onze modulaire silo’s te kiezen.

 

Vanzelfsprekend stelt iedere petfood producent hoge eisen aan de hygiene in zijn fabriek. Doordat de vierkante silo’s een perfecte uitloop kennen en contaminatie door de slimme bouwwijze is uitgesloten, kent TSC een uitgebreid track-record in de petfood sector.

aqua feed vierkante silo

Aquafeed

De Aquafeed industrie is ons niet vreemd. Op diverse plekken in de wereld heeft TSC Silos vierkante silo’s gebouwd speciaal voor deze sector, altijd met extra aandacht voor cruciale onderdelen zoals de trechters. Door een goed ontwerp en slimme oplossing als val-ladders in de cellen, blijven de visvoerkorrels gegarandeerd vast van structuur; cruciaal voor een happende vis.

Daarnaast worden minder voor de hand liggende zaken nimmer uit het oog verloren, zoals een speciale coating die bestand is tegen de zoute zeelucht; omgevingsaspecten waar vrijwel iedere visvoerfabriek mee te maken heeft.

Minerals - Premix bijgewerkt 1

Premix

Premix is een zeer hoogwaardig en kostbaar bestanddeel van uw diervoeder. De additieven en mineralen zijn relatief zwaar en kennen vaak een corrosief karakter. Dit stelt speciale eisen aan de opslag. Speciaal voor dit soort producten is het mogelijk silocellen in roestvrij stalen gladde wanden uit te voeren. Het inventieve dubbelwandige systeem van de gladde wand silo maakt de meest economische oplossing hierin mogelijk. De delen van de silo die in aanraking met het product komen worden uitgevoerd in roestvrijstaal, de overige delen in normaal staal: het beste van beide werelden gecombineerd.

Pellets

Pellets

Pellets zijn regelmatig het eindproduct in de mengvoederindustrie. Deze zijn echter vaak kwetsbaar en moeten voorzichtig behandeld worden. TSC kan daarom ook silo’s leveren speciaal voor kwetsbare producten. Hier kan een productglijbaan in gemonteerd worden, zodat het product niet in de silo valt. Minder schade is het resultaat van onze silo’s.