BioMar Australia

Locatie: Wesley Vale, Tasmanië, Australië
Visvoer: Doseerblok

2.900 M3 29.8 m

Project details

Onze harten gingen sneller kloppen toen onze specifieke kennis ‘Down Under’ werd gevraagd door BioMar, een vooraanstaande speler in de visvoer markt. In Tasmanië hadden zij plannen voor het ombouwen van een voormalig kartonfabriek tot visvoer fabriek. En zo geschiedde. We droegen bij aan deze enorme operatie met een bijna 30 meter hoge silotoren voor de dosering van de grondstoffen voor het visvoer, alles volgens de van toepassing zijnde Australische codes. Ons modulaire silosysteem maakt dat verscheping zeer efficiënt kan plaatsvinden. Er waren slechts 32 containers nodig om de gehele constructie, bestaande uit 36 silocellen en bijhorende staalbouw, naar de andere kant van de wereld te brengen. Overigens waren onze silo’s al bekend met Tasmanië: niet ver van deze fabriek leverden we ook al silo’s aan een feed mill.

Bins

36

Capaciteit

2.900 m3

Lengte

20.0 meter

Breedte

12.0 meter

BioMar Australia Overview
Naar de andere kant van de wereld, met de complimenten van de klant!

Sven Konings

Commercial Manager
Het gaf een kick dat je zo'n project naar de andere kant van de wereld verscheept, en het dan afsluit met complimenten van de klant omdat het allemaal zo goed gelopen heeft. Het montageteam, aangestuurd door onze supervisor, was zelfs voor het einde van de planning klaar!
Meer weten? Mail naar s.konings@tsc-silos.com of bel met +31623391705
Gerelateerde projecten

De Heus LLC

De Heus LLC
Locatie: Ving Long, Viëtnam
Capaciteit: 30 cellen
Visvoer: Doseerblok
Bekijk project
2.125 M3 30.5 m
Minder verspilling kosten
Meer duurzaamheid resultaat

Werkwijze

Bij TSC werken we volgens het TSC-stappenplan. Zo gaan we efficiënt aan de slag en zien we geen detail over het hoofd. Een solide aanpak voor een solide resultaat. Het begint met het in kaart brengen van de behoefte van de klant en het vaststellen van externe factoren die van invloed zijn op het ontwerp, de constructie en de installatie. Factoren zoals de eigenschappen van de materialen maar ook regelgeving, geografische omstandigheden en klimatologische invloeden. Van ons eerste voorstel tot de oplevering, wij laten niets aan het toeval over.

Vragen? Neem contact op
Maatwerk silo in 7 stappen
  • In de eerste stap gaan we in gesprek over de wensen, capaciteitsbehoefte, externe omstandigheden en randvoorwaarden. Met welke uitdagingen moeten we rekeningen. Resultaat: een programma van eisen dat dient als onze basis.
  • Ons voorstel voor het voldoen van de geschetste behoefte. Een concept op maat volgens het programma van eisen met optimale opslagcapaciteit en een perfecte uitstroom van de goederen. Compleet met concurrerende offerte en tijdspad voor realisatie van het project. Resultaat: het startpunt van onze samenwerking.
  • Is ons voorstel goedgekeurd en starten we met de realisatie van het project? Dan beginnen we met de structurele berekening. Winddruk, sneeuwlast, intern gewicht, regelgeving en andere invloeden. Met deze feiten maken onze constructeurs hun berekening. Resultaat: een betrouwbare constructieberekening.
  • Als de constructie staat wordt het siloproject tot op de bout nauwkeurig ontworpen en uitgewerkt in werkplaatstekeningen. Elk detail wordt gezamenlijk doorgenomen en besproken. Na akkoord gaan wij starten met produceren. Resultaat: de constructie wordt vrijgegeven voor productie.
  • Betrouwbaarheid is onze belangrijkste pijler. Onze bouwplanning is daarom doordacht. We houden rekening met de transportroute en haar obstakels, de (vaak uitdagende) situatie op de bouwplaats en de lokale capaciteit. Resultaat: een definitieve planning met exacte opleverdatum.
  • Onder leiding van een TSC-supervisor, gaat ons ervaren montageteam aan de slag. Wij houden tussentijds regelmatig contact over de voortgang. Met kennis van de lokale regelgeving en de juiste vergunningen werken we veilig en vakkundig. Resultaat: een zorgvuldig gebouwd project dat gereed is voor ingebruikname!
  • Iedere oplevering is een feestelijk moment. We evalueren het project graag samen. Natuurlijk omdat we ons werk graag in bedrijf willen zien, maar ook om te leren van de ervaringen in de praktijk. Waar we nodig kunnen we details finetunen voor de toekomst. Resultaat: een lange termijn partnerschap.
Toon acties

Contact