"Ik zie dat de jongelui het overnemen en het nog beter doen dan ik. Ik ben daar zo trots op."

De idealen van Gerrit Koops

Wie?  Gerrit Koops
In dienst bij TSC  Oprichter

20 jaar TSC Silos

“We moeten complete silogebouwen aanbieden, niet alleen de onderdelen! Je koopt toch ook niet alleen dakpannen als je een huis zoekt?” Toen hij in zijn toenmalig werkgever geen medestander in deze visie vond, begon Gerrit Koops zijn eigen silobedrijf. Top Silo Constructions. Tijdens een gesprek in de vergaderruimte van het splinternieuwe TSC-pand, blikken we met Gerrit terug op twintig jaar TSC. Zijn visie op silobouw, de kansen, de groei, de kennis en zijn grote trots; de TSC’ers.

Inspirerende basis

gerrit koops - top silo constructionsAls inkoper bij Stork in Hengelo leerde Gerrit naar eigen zeggen wat het verschil tussen een bout en een moer was. “Een mooie en leerzame tijd” noemt hij die basis. Toen hij werd opgeroepen voor zijn militaire dienstplicht, dook hij ’s avonds bij de marine de boeken in. Het leverde hem zijn accountantsdiploma en een nieuwe toekomst als interim-manager op. Banken huurden hem in om wankelende bedrijven weer op de rit te krijgen. Zo stapte Gerrit in zijn jonge jaren diverse keukens binnen en leerde hij de levenslessen van vele wijze mensen. “We moeten meer verkopen, dan kan mijn personeel hier blijven werken”, hoorde hij van een bezorgde eigenaar van een grote fietsenfabrikant. De verantwoordelijkheid van het ondernemerschap, Gerrit ontdekte het al voordat hij zelf ondernemer werd.

Ik wil hele silo’s leveren!

De laatste interimklus bracht hem in 1990 bij een silobedrijf. Het was een business die hem intrigeerde, werk waarin hij kansen zag. Kansen die hij uiteindelijk als verkoper in dienst van het bedrijf wilde grijpen. Gerrit: “We leverden delen van vierkante silo’s. Handig en weinig risico. Maar in gesprek met klanten, kwam ik er al snel achter dat ze veel liever het hele ding wilden. Logisch, want je koopt toch ook geen dakpannen als je eigenlijk een huis zoekt? Ik wilde dus hele silogebouwen gaan leveren. Maar helaas, daar wilden ze niet aan, want dat vergt toch flink wat kennis.”

Kennis in Nederland houden

In 1996 kwam hij in het vizier van een Duitser die kansen in de visie van de eigenwijze Hollander zag. Gerrit: “Ik spreek Duits, dus ik ben voor een gesprek naar Beieren gegaan. De directeur vroeg me of ik in Duitsland wilde komen wonen om daar silo’s voor hem te verkopen. Dat wilde ik niet.” Gerrit kwam daarom met een tegenvoorstel: “Lever mij jullie spullen maar, dan ga ik het vanuit Nederland doen.” Daarnaast verhuurde hij zichzelf om te doen waarin hij gelooft: hele silo’s leveren. “Met een goed netwerk van mensen om me heen, zorgde ik dat het getekend, berekend, afgeleverd en gebouwd werd.” En zo was Top Silo Constructions in 1998 een feit.

Alleen de markt bestormen

Met Nederland als thuisbasis en slechts een stapel visitekaartjes op zak, bestormde Gerrit de markt: “Elke drie maanden was ik wel ergens op de wereld op een beurs. Niet met een stand, daar had ik geen geld voor, maar met mijn visitekaartjes op zak was ik zelf een lopende beursstand.” En niet zonder succes. Met opdrachten in Nederland, Noorwegen, Duitsland en Oostenrijk, groeide de business stevig door. De visie van de Nederlander bleek de juiste.

Van één naar twee man

Gerrit merkte op dat hij wel wat ondersteuning kon gebruiken. “Om vijf uur ‘s ochtends stond ik op om de verkoop te doen, het tekenwerk te coördineren, bij het afleveren aanwezig te zijn en klanten te woord te staan om vervolgens weer te gaan slapen. Als ik daar nu op terugkijk, dan was dat inderdaad wat veel.” Het aannemen van de eerste medewerker was een flinke stap na alle risico’s die hij als interim-manager had leren kennen. “Van één naar twee man. Dat is een verdubbeling van de kosten, dus dan moeten we ook de inkomsten verdubbelen, best spannend. In 2006 belde ik Erik Wassink, een oud-collega. Ik vroeg hem of hij voor me wilde werken. Dat wilde hij; hij had er alle vertrouwen in.” En niet onterecht. Door goede partnerships, hard werken, slim investeren en vooral het nakomen van afspraken, zet de groei zich tot op de dag van vandaag nog gestaag voort. Naast Erik, mogen nog twintig mensen zich vandaag TSC’er noemen. “De voedingsbranche heeft nooit crisis gehad, dus we zijn volop doorgegaan. Onze groei zal zich nog wel doorzetten, is mijn verwachting.”

“Onze groei zal zich nog wel doorzetten”

Onze visie klopt

Als we hem vragen waar hij nu, 20 jaar na de eerste keer dat hij met een stapel visitekaartjes een beurs op stapte, het meest trots op is, dan antwoordt hij resoluut: “Dat mijn visie de juiste was. Het leveren van hele silo’s, dat klopt gewoon. Het ontwerpen en berekenen doen we in huis. Dat is de kern van ons product. We bedenken een hoogwaardig, goed te realiseren legosysteem en besteden de productie en bouw ervan uit. Het ontwerp van onze constructiedelen is zo slim, dat productie conform tekeningen een minimale foutkans heeft. Die combinatie is onderdeel van onze succesformule.”

Tekenen

TSC Silos - Gerrit Koops

Met dat hoogwaardige 3D tekenwerk, gooit TSC vandaag hoge ogen in de markt. Gerrit is er trots op: “Acht jaar geleden tekenden we onze eerste silo in een 3D tekenprogramma. Vooral de jonge tekenaars waren heel enthousiast.” Kennis delen is iets dat Gerrit belangrijk vindt: “We laten natuurlijk graag zien waar we trots op zijn en ook voor de markt is het belangrijk om elkaar te inspireren met nieuwe ontwikkelingen. Virtual Reality is zo’n interessante ontwikkeling die we nauwlettend volgen. Met zulke technieken die in de woningbouw en scheepsbouw al veel meer ingezet worden, verkleinen we onze foutkansen.”

Rekenen

Naast hoogwaardige 3D tekeningen, is ook goed statisch rekenwerk van de Structural Engineers onmisbaar in de internationale business van TSC. “We bouwen onze silo’s strikt conform geldende normen. Onze mensen kennen ze precies. Dat moet ook, want een silogebouw moet tegen enorme interne en externe lasten bestand zijn. Aan de kust kan het hard waaien, in Noorwegen krijgen we te maken met enorme sneeuwbelasting op het dak en in China houden we rekening met de zwaarste aardbevingen. Daar zetten wij silo’s neer, dus we moeten weten wat zulk natuurgeweld doet met onze silo’s. In die kennis investeren we flink. Dennis is bijvoorbeeld net afgestudeerd op aardbevingen. Die rol nemen wij. We delen onze kennis ook om de markt te versterken. Een vierkante silo is zo’n specifiek product, veel onderzoekers weten niet hoe ze dat goed moeten beoordelen. Wij leren hen waarop ze moeten letten. Op onze beurt leren wij dan weer veel van hun scherpe vragen.

“In kennis investeren we flink”

Managen

“Onze accountmanagers verbinden alle projectfases met elkaar. Als eerste aanspreekpunt zijn ze enorm belangrijk. Ze gaan naar onze klanten om te onderzoeken wat ze willen, ze coördineren het rekenwerk en dragen de informatie over aan de Project Managers. Ze bezoeken de bouw en houden contact met de klanten. Zo’n proces kan wel drie jaar duren. Het is mooi om te zien hoe jonge jongens als Sven en Daan zelf problemen oplossen. Vaak hoor ik een uitdaging achteraf pas en hebben ze het zelf al keurig opgelost. Die flexibiliteit, het creatief denken, daar gaat het bij ons om. De klant tevreden houden met producten die hen omzet opleveren. Het werk gaat zo veel verder dan alleen een goede prijs neerleggen. Eerst de wens van de klant, dan pas de silo. Wij zorgen dat het voor elkaar komt. Daardoor zijn onze klanten van het eerste uur ook vandaag nog trouw aan ons.”

de idealen van Gerrit Koops

Meer inhoud

Omdat ze met 27% meer inhoud per vierkante meter efficiënter zijn dan ronde silo’s, hebben TSC-silo’s al vanaf dag één een vierkante vorm. Gerrit: “Voor een productieproces met maar één ingrediënt koop je een ronde silo, maar voor alles met meer dan één ingrediënt kies je een vierkante. Logisch. Koffie is een mooi voorbeeld. De verschillende kwaliteiten van koffiebonen worden in verschillende silo’s opgeslagen, waarna het gemengd en gebrand wordt. De verschillende melanges, het eindresultaat, worden vervolgens ook weer keurig naast elkaar opgeslagen voordat het verpakt wordt. Er gaat geen ruimte verloren, want de silo’s delen de wanden. Doe dat maar eens met ronde silo’s.”

Meedenken in business klant

Zijn sterke visie moet Gerrit Koops nog weleens verdedigen. Zo wordt hem regelmatig geadviseerd om te standaardiseren. Massaal uitbesteden aan China. “Dat gaan we dus niet doen. Wij denken mee met onze opdrachtgever en dat verdient hij vervolgens terug in zijn productie. Met maatwerk dragen we bij aan het resultaat van zijn corebusiness, dat kan niet als we massaproducten gaan leveren.” Enthousiast somt hij een aantal projecten op die zijn geloof in maatwerk onderbouwen: “In Zwitserland bouwden we onze silo over een spoorlijn heen. Een uitdaging op zich en er zat er ook nog eens een flinke tijdsdruk achter de montage. Door goed te calculeren, goed advies te leveren, mee te denken over hun problemen en gewenste resultaat, dan ontstaat vertrouwen en een jarenlange relatie.”

Onze kennis is onze toekomst

Met de kennis van het team als grootste kapitaal, investeert TSC flink in haar mensen. Vakmensen die binnenkomen met hun master of bachelor diploma worden intern verder opgeleid binnen het specifieke vakgebied van silobouw. Gerrit motiveert zijn team bovendien om door te blijven leren. Dennis volgde een Master in Structural Engineering, Namer studeert binnenkort af en een groot deel van het team leerde inmiddels Duits, Engels of Spaans. “Onze kennis is onze toekomst. Die toekomst moeten we houden, dus daar investeren we samen in. TSC investeert in het studiegeld en de lesdag, zij in hun tijd en kennis. En als het diploma wordt uitgereikt, dan zit ik vooraan in de zaal. Supertrots ben ik daarop. Ook voor andere vooruitgang staan we open. Momenteel kijken we bijvoorbeeld of we voor onze groei meer mensen aan moeten trekken, of kan automatisering ons verder helpen? Hoewel we het ontzettend druk hebben, proberen we tijd te maken om beurzen te bezoeken, te kijken wat collega’s doen en laten we ons inspireren door andere markten, zoals de vliegtuigindustrie. Maar de belangrijkste innovatie, die gebeurt in ons dagelijks werk, door de vragen die onze klanten ons stellen. Dankzij de uitdagingen en verbeterkansen die zij in hun productieproces vinden, onderzoeken we bijna elke dag wel wat nieuws.”

“De belangrijkste innovatie gebeurt in ons dagelijks werk, door de vragen die onze klanten ons stellen”

Laten we tijdens die acht uur nou plezier hebben samen

Als we over zijn team spreken, zien we dat hij opveert. En terecht, de energie van de TSC’ers voel je zodra je het pand binnenstapt. De nieuwe kantine is groot, maar slechts een deel ervan wordt bezet met een lange rij tafels. “Dat laat het al zien. De architect had de kantine ingericht met allemaal groepjes tafels. Al op de eerste dag hebben ze er één lange tafel van gemaakt. En zo moet dat, want we hebben hier geen groepjes, maar één hecht team. Een dag heeft maar 24 uur. Acht ervan slaap je, acht ervan breng je vrij door en acht ervan ben je aan het werk. Laten we tijdens die uren nou plezier hebben samen. We hebben allemaal doorgeleerd en snappen dat er geld verdiend moet worden. Daar gaan we samen voor. We hoeven niemand te zeggen hoe ze het moeten doen. En dat is mooi. Als ik naar een klant ben geweest voor een opdracht, vraagt iedereen me bij terugkomst hoe het was. Ze zijn betrokken, trots, gaan er met zijn allen voor, ook als er een keer een probleem is. Dat vuur, dat is mooi. En zeg nou zelf, we hebben toch de allermooiste baan? We reizen de hele wereld af en zetten overal mooie dingen neer!”

De nieuwe generatie

Gerrit vertelt lachend: “Ik ben nogal een fanatiek baasje. Dat enthousiasme, dat vuur, dat zie ik ook bij de medewerkers. Ik ben er trots op dat ik die jonge mensen heb mogen begeleiden naar een fantastische baan en ze daarbij ook wat van mijn enthousiasme heb mogen meegeven. We hebben volop werk voor onze twintig mensen en ons nieuwe kantoor is klaar. Ik ben de oude directeur en zie dat de jongelui het overnemen en het nog beter doen dan ik. Ik ben daar zo trots op. Als ik wegval, moet dit gewoon doorgaan. Want dit bedrijf is zo mooi.”

“Als ik wegval, moet dit gewoon doorgaan. Want dit bedrijf is zo mooi”

Gerrit Koops - 20 years TSC Silos