Van visie tot vertrouwen

“Complete silogebouwen, niet alleen onderdelen!” Deze visie was voor Gerrit Koops de basis voor zijn eigen silobedrijf: Top Silo Constructions. TSC dus. En die visie ontwikkelde Gerrit bij zijn laatste interim-klus begin jaren 90. De silobusiness intrigeerde hem. Hij zag kansen. En die wilde hij als verkoper bij het silobedrijf grijpen.

Gerrit vertelt hoe hij het zag: “We leverden delen van vierkante silo’s. Handig en weinig risico. Maar in gesprek met klanten, kwam ik er al snel achter dat ze veel liever het hele ding wilden. Logisch, want je koopt toch ook geen dakpannen als je eigenlijk een huis zoekt? Toch wilde het bedrijf er niet aan, want dat vergt flink wat kennis.”

Maar in 1996 kwam Gerrit in contact met een Duitse partij. De directeur vroeg of hij in Duitsland silo’s voor hem wilde verkopen. Daar zag Gerrit kansen en kwam met een tegenvoorstel: “Lever mij jullie spullen maar, dan ga ik het vanuit Nederland doen.” En zo was Top Silo Constructions in 1998 een feit.

Van beurs naar business

Met een stapel visitekaartjes op zak bestormde Gerrit de markt: “Elke drie maanden was ik wel ergens op een beurs.” En niet zonder succes. Met opdrachten in Nederland, Noorwegen, Duitsland en Oostenrijk groeide de business snel. Al snel kon hij wel wat ondersteuning gebruiken. Maar een medewerker aannemen is ook een flinke stap. “Een verdubbeling van de kosten, dus dan moeten we ook de inkomsten verdubbelen.”

Die eerste medewerker werd Erik Wassink, een oud-collega. Hij had er alle vertrouwen in. En dat bleek terecht. Door goede partnerships, hard werken, slim investeren en vooral het nakomen van afspraken, zet de groei zich nog steeds voort. Hoe dat komt? Voor Gerrit is het helder.

“Het leveren van hele silo’s klopt gewoon. Ontwerpen en berekenen doen we in huis. Zo ontwikkelden we een hoogwaardig, goed te realiseren legosysteem en besteden de productie en bouw uit. Die combinatie is onderdeel van onze succesformule.” En het levert ook hoogwaardige 3D tekenwerk op. Daarmee gooit TSC nog steeds hoge ogen.

Kennis delen in de markt

Ook in kennis en rekenwerk investeert TSC flink. “Een silogebouw moet nu eenmaal tegen enorme interne en externe lasten bestand zijn. Aan de kust kan het hard waaien, in Noorwegen is er enorme sneeuwbelasting en in China komen de zwaarste aardbevingen voor. Collega Dennis is bijvoorbeeld op dit onderwerp afgestudeerd. Maar we delen onze kennis ook om de markt te versterken.”

“Daarnaast zijn onze accountmanagers heel belangrijk. Ze verbinden alle projectfases met elkaar en zijn eerste aanspreekpunt voor onze klanten. Het totale proces van eerste vraag en onderzoek tot oplevering kan wel drie jaar duren. Het werk gaat zo veel verder dan alleen een goede prijs neerleggen. Flexibiliteit, creatief meedenken. Wij zorgen dat het voor elkaar komt. Daardoor zijn onze klanten van het eerste uur ook vandaag nog trouw.”

Vierkant achter ons idee

Vierkante silo’s zijn vanaf dag één de norm. “Voor een productieproces met één ingrediënt koop je een ronde silo, maar voor alles met meer kies je een vierkante. Logisch. Er gaat geen ruimte verloren, want de silo’s delen de wanden.”

Meedenken in maatwerk

Gerrit krijgt regelmatig het advies om te standaardiseren en uit te besteden naar China. Daar is Gerrit duidelijk over: “Dat gaan we dus niet doen. Wij denken mee met onze klanten en vertalen dat in maatwerk. Dat verdienen ze terug in de productie. Zo simpel is het. Door goed calculeren, goed advies en meedenken ontstaat vertrouwen, en daarmee een jarenlange relatie.”

Onze kennis is onze toekomst

Kennis is het grootste kapitaal. Daarom motiveert Gerrit zijn team te blijven leren en investeert het bedrijf in hun kennis. “Hoewel we het ontzettend druk hebben, proberen we tijd te maken voor beurzen, voor het werk van collega’s en voor inspiratie uit andere markten, zoals de vliegtuigindustrie. Maar het belangrijkste zijn de vragen die onze klanten stellen. Dankzij deze uitdagingen onderzoeken we bijna elke dag wel wat nieuws.”

Een echt team

Het team van TSC is een echte eenheid. Ze hebben allemaal doorgeleerd en snappen dat er geld verdiend moet worden. Daar gaan ze samen voor. Gerrit voegt eraan toe: “We hoeven niemand te zeggen hoe ze het moeten doen. Ze zijn betrokken, trots en gaan er met zijn allen voor, ook als er een keer een probleem is. Dat vuur, dat is mooi. En zeg nou zelf; we hebben toch de allermooiste baan? We reizen de hele wereld af en zetten overal mooie dingen neer!”

Bulkopslag naar een hoger plan?

Met onze kennis van droge bulkgoederen en silo’s tillen we procesopslag naar een hoger plan. Meer informatie? Mail naar info@tsc-silos.com, bel met +31 (0)543 473 979 of stuur een bericht.

Contact