Inktpoedergigant Flint Group kiest wederom voor vierkant

Door toenemende digitalisering neemt de vraag naar drukwerk al jaren af. Toch bestaat er hoop voor de trouwe printlezers: Flint Group investeert in nieuwe opslagcapaciteit voor inktpoeder in Duitsland. Het bedrijf kiest hierbij opnieuw voor de vierkante silo’s van TSC. In 2013 realiseerde TSC ook al een bijzonder project voor Flint Group in Nederland.

Flint Group, met bijna 8000 werknemers een enorme toeleverancier in de wereldwijde printindustrie, breidt haar opslagcapaciteit voor inktpoeder uit met zes cellen. Het bedrijf heeft daarmee ruim drie keer zoveel werknemers als het aantal vierkante meters van ‘thuisland’ Luxemburg. Het project levert in totaal een extra netto capaciteit op van ca. 55m3, gelijk aan 55.000 liter.

Na het succesvolle eerste project met TSC twijfelde Flint Group niet om wederom vierkante silo’s te bouwen. Het project brengt een grote uitdaging met zich mee. Ten eerste creëert men op een beperkt oppervlak een maximale opslagcapaciteit. De silo’s worden ingebouwd in een bestaande hal met beperkte hoogte. Bovendien worden er vijf van de zes cellen in verschillende afmetingen uitgevoerd, ter optimalisatie van de flexibiliteit.

Tegelijkertijd heeft TSC te maken met producten met zeer slechte stromingseigenschappen. Het project betreft zeer fijne drukinktpoeder, kenmerkend door deeltjes zo klein als 1 micron (0,001 millimeter). Met gladde wanden en relatief grote en steile trechters moet de outlet van deze lastige producten probleemloos verlopen. Daarnaast wordt de silo stofvrij uitgevoerd en voorbereid voor mogelijke explosies.

TSC begint naar verwachting in mei/juni met de montage. Meer informatie omtrent het vorige project voor Flint Group vindt u hier (Engels).

Opmerking: de foto is genomen tijdens de installatie van het vorige project voor Flint Group.

Bulkopslag naar een hoger plan?

Met onze kennis van droge bulkgoederen en silo’s tillen we procesopslag naar een hoger plan. Meer informatie? Mail naar info@tsc-silos.com, bel met +31 (0)543 473 979 of stuur een bericht.

Contact