Met een vierde brouwlijn voor de Stella Artois brouwerij in Leuven investeert wereldmarktleider AB InBev in zijn roots. Aan ons de taak om maximale opslagcapaciteit op een atypisch oppervlak te realiseren, met een extra uitdaging tijdens de montage.

Stella Artois Leuven expansion uitbreiding TSC Silos

Stella Artois en AB InBev

Stella Artois Leuven expansion uitbreiding TSC SilosDe cijfers van AB InBev en Stella Artois zijn ronduit indrukwekkend. Het merk Stella Artois bestaat al bijna een eeuw, de brouwerij in Leuven al 650 jaar. Het is wereldwijd het meest verkochte Belgische bier en de brouwerij zal straks alleen al in Leuven in staat zijn om 12 miljoen hectoliter bier per jaar te brouwen.

AB InBev is de grootste brouwerijketen ter wereld. Voor 25 landen brouwen zij ruim tweehonderd lokale en internationale merken. Door de aanstaande fusie met SABMiller zal het bedrijf straks actief zijn op alle continenten en zijn nummer één positie verstevigen.

Hoewel de vraag naar Stella Artois vooral buiten de eigen landsgrenzen hard stijgt, besloot men toch om in haar roots te investeren: een extra vierde brouwlijn voor de iconische brouwerij in Leuven. Zo kan aan de groeiende exportvraag voldaan worden met een gegarandeerde en constante kwaliteit bier.

Tussen losstraat en logo

Wij namen de uitdaging aan om tussen losstraat en logo een maximale opslagcapaciteit voor Stella’s grondstoffen te realiseren. Makkelijker gezegd dan gedaan: de totale stalen siloconstructie is 19,5 meter hoog, moest bovenop de losstraat van 18,5 meter hoog komen, maar de gevel met het Stella Artois logo erop begint op 42 meter boven maaiveld. Begrijpelijkerwijs was het tijdelijk demonteren van het prominent prijkende logo geen optie. Er was dus beperkte ruimte om de bovenste lagen van de vierkante damwand silo te monteren. Gebruikmakend van speciale hulpmiddelen konden de laatste lagen wanden toch zonder problemen onder het logo worden gemonteerd, op zo’n 40 meter hoogte.

Een andere uitdaging: het oppervlak van de ondersteunende losstraatconstructie heeft de vorm van een halve cirkel. Door de vierkante damwand silocellen naar voren toe minder breed te maken, werd een capaciteit van bijna 2.000 m³ bereikt. Bijkomend voordeel is dat de gedeconstrueerde ronde gevel weer aan de silokolommen kan worden opgebouwd, deels leunend op de silo.

Zo werd dit uitdagende project gerealiseerd, zonder de dagelijkse gang van zaken in en rondom de brouwerij te hinderen.

Ook hier geldt: Less is More.

 

Stella Artois Leuven expansion uitbreiding TSC Silos AB InBev

Bulkopslag naar een hoger plan?

Met onze kennis van droge bulkgoederen en silo’s tillen we procesopslag naar een hoger plan. Meer informatie? Mail naar info@tsc-silos.com, bel met +31 (0)543 473 979 of stuur een bericht.

Contact