De Zweedse graanverwerker Lantmännen Cerealia breidt momenteel zijn meelfabriek in Strängnäs uit. Ons team drukt zijn stempel op het gehele productieproces, door in één toren de productie- en opslagcapaciteit te faciliteren.

Lantmännen Cerealia

Lantmännen Cerealia is een Zweedse producent van voornamelijk graanproducten zoals muesli, pasta’s en bakmeel. Met diverse sterke merken bedienen zij de Scandinavische markt vanuit verschillende productielocaties. Lantmännen Cerealia is een onderdeel van de Läntmannen coöperatie. Deze coöperatie is eigendom van meer dan 27.000 Zweedse boeren, heeft zo’n 10.000 werknemers in dienst en is actief in meer dan twintig landen. Ondanks deze internationale oriëntatie, ligt de focus duidelijk op de Scandinavische markt.

lantmännen cerealia TSC overview

Sterke traditie

De fabriek in Strängnäs is sinds 2014 eigendom van Lantmännen Cerealia en kende daarvoor al een sterke traditie van constante kwaliteit en continue groei. De huidige fabriek is in de jaren ’80 herbouwd en daarna nog een aantal malen uitgebreid. Vandaag de dag verwerkt de fabriek tot zo’n 220 ton tarwe en rogge per dag, terwijl de vraag naar meer blijft toenemen.

Logische uitbreiding, logische keuze

Het logische gevolg is dat de fabriek opnieuw moet worden uitgebreid; uitbreiden met onze vierkante silo’s was vervolgens een logische keuze. In een meer dan 30 meter hoge productietoren verrijst een praktisch nieuwe fabriek uit de grond. Onder en aangrenzend aan de silo komen verschillende machinevloeren om het productieproces, ontworpen door de Zweedse feed- en food processpecialisten van Silokonsult, te faciliteren. Om nog meer flexibiliteit te winnen, wordt ook de bestaande bulkverladingsstraat uitgebreid.

Zo ontstaat er op een oppervlak van nog geen 300 m2 en in nog geen vier maanden tijd een nieuw fabrieksdeel dat in de toekomst ook weer eenvoudig is uit te breiden. Kenmerkend voor onze compacte bouwwijze. Alles-in-één, less is more.

lantmännen cerealia TSC news vierkante silos

Bulkopslag naar een hoger plan?

Met onze kennis van droge bulkgoederen en silo’s tillen we procesopslag naar een hoger plan. Meer informatie? Mail naar info@tsc-silos.com, bel met +31 (0)543 473 979 of stuur een bericht.

Contact