Specialist in het bouwen van vierkante silos

Inktpoedergigant Flint Group kiest wederom voor vierkante silo’s

22 juni 2017

Door uitdagende marktomstandigheden worden productieprocessen vaak efficiënter ingericht en daar horen silo’s bij. Na een succesvol project in 2013 bij de Nederlandse vestiging van Flint Group, koos onlangs haar Duitse evenknie ook voor nieuwe opslagcapaciteit van TSC Silos – een kleurrijk vooruitzicht.

Flint Group

Flint Group is, met bijna 8000 werknemers, een van de grootste toeleveranciers in de wereldwijde printindustrie. Het bedrijf is vastberaden en toegewijd om kleur aan te brengen in de printindustrie, wat heeft geleid tot een noodzakelijke uitbreiding van haar opslagcapaciteit voor inktpoeder. In totaal zijn er zes silocellen toegevoegd aan een van Flint’s heatset inkt productiefaciliteiten in Duitsland.

Na het succesvolle eerste project met TSC twijfelde Flint Group niet om ook nu vierkante silo’s te bouwen. Het project brengt een grote uitdaging met zich mee. Ten eerste creëert men op een beperkt oppervlak een maximale opslagcapaciteit. De silo’s zijn ingebouwd in een bestaande hal met beperkte hoogte. Door vierkant- en direct naast de wanden te bouwen, ging er geen kostbare ruimte verloren. Daarnaast huist in de silotoren, de procestechniek, zodat er geen aparte staalconstructies nodig zijn. Bovendien zijn uit flexibiliteitsoverwegingen vijf van de zes cellen in verschillende afmetingen uitgevoerd. Op de ‘trechterfoto’ hieronder kunt u zien wat we hiermee bedoelen.

Zeer fijne inktpoeders

Tegelijkertijd is er in dit project sprake van producten met gebrekkige stromingseigenschappen. Het betreft zeer fijn drukinktpoeder, gekenmerkt door deeltjes zo klein als 1 micron (0,001 millimeter).  Met gladde wanden en relatief grote en steile trechters verloopt de uitstroom van deze lastige producten probleemloos. De geheel stofvrij uitgevoerde silo is bovendien voorbereid op drukontlasting in geval van een explosie van binnenuit. Deze druk wordt netjes via – bewust gecreëerde – zwakke plekken weggeleid.

De oplevering van het project vond plaats in juni 2017.

 

Meer informatie omtrent het vorige project voor Flint Group vindt u hier (Engels).

Square Silo | Flint Group | TSC

 

Square Silo | Flint Group | TSC

Square Silo | Flint Group | TSC