Meer capaciteit, meer flexibiliteit

Waarom een vierkante silo?

square silo - 3D render viewWanneer is een vierkante silo de juiste keuze en wat zijn de voordelen van vierkant? Kortom: waarom een vierkante silo? Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat een silo perfect aansluit bij uw opslagvraagstuk, en vierkant biedt alvast vele voordelen:

Waarom een vierkante silo?

Een vierkante silo biedt ruim 25% meer opslagcapaciteit vergeleken met een ronde silo op hetzelfde grondoppervlak. Hierdoor bespaar je kostbare ruimte, simpelweg doordat het oppervlak volledig wordt benut. Daarnaast is vierkant bij bulk- en stortgoed de juiste vorm voor maximale capaciteit.

Flexibiliteit en traceerbaarheid

De modulaire constructie met variabele celafmetingen maakt het mogelijk verschillende producten en kwaliteiten gelijktijdig en naast elkaar op te slaan. Ook verschillende hoeveelheden en producten van verschillende afkomsten kunnen op deze manier flexibel naast elkaar opgeslagen worden. Ons silosysteem zorgt hierdoor voor maximale flexibiliteit op een minimaal oppervlak.

Onderdeel van uw proces

Integreer vierkante silo’s naadloos in uw fabriek en bouw om uw proces heen, precies zoals u het wenst. Van malen tot pelleteren en van doseren tot bulkverlading, onze silo’s volgen uw proces. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met het product. Of deze nou erg kwetsbaar is of lastige stroomeigenschappen heeft, een vierkante silo biedt vaak de oplossing.

Constructief deel van het gebouw

Vierkante silo’s kunnen een constructief deel van het gebouw zijn. Daarmee is geen apart gebouw nodig voor uw opslag. Machinevloeren, trappen en wandbeplating kunnen direct met de silo verbonden worden. U bespaart hierdoor kostbare ruimte.

Op maat gemaakt

TSC is dag in, dag uit, bezig met vierkante silo’s. Geen silo is echter hetzelfde: net zoals iedere fabriek uniek is, is de siloconstructie dat ook. Dus wordt iedere silo op maat gemaakt. Wij maken elke gewenste lengte, breedte, hoogte en celindeling. Door de modulaire bouw sluiten onze silo’s altijd perfect aan op uw productieproces.

Duurzaamheid

Alle silo onderdelen zijn van staal. Staal wordt reeds al voor een groot deel vervaardigd uit schroot en is ook nog eens volledig recyclebaar. Daarnaast worden onze silo’s ontworpen om alle van toepassing zijnde krachten te weerstaan, berekend op een duurzaam bestaan.

Eenvoudig te transporteren

Het modulaire systeem, met losse silo onderdelen die ter plekke worden gemonteerd, zorgt ervoor dat er nauwelijks ruimte verloren gaat in trailer of container. Hierdoor is het transport van een vierkante silo zeer efficiënt, waardoor er zo weinig mogelijk vrachtwagens/ containers nodig zijn.

Capaciteit van een vierkante silo

Ons flexibele, modulaire en vierkante silo systeem wordt altijd ontworpen voor uw speciale opslag vraagstuk, maar de capaciteit van een vierkante silo blijft uiteraard een essentieel onderdeel van het ontwerp. Doorgaans hebben onze silo’s de volgende capaciteiten:

    • Totaal siloblok van 30 – 30.000m3 (of meer)
    • Individuele silocellen van 5 – 500 m3
    • Totaal aantal silocellen in een siloblok van 2 – 200 (of meer)

Waarom vierkant? Vierkante silo