Flexibel en hygiënisch

Food

De silo’s van TSC vindt u terug in verschillende branches binnen de food industrie. Hieronder vindt u een aantal van deze branches en een uitleg waarom onze vierkante silo’s juist zo geschikt zijn voor deze branches.

food gerst bier vierkante silo

Brouwerijen

Voor alcoholische dranken als bier, whisky en jenever zijn specifieke granen onmisbare ingrediënten. In geval van een bierbrouwerij is het veelal gerst, maar door de stijgende vraag naar speciaalbieren stijgt ook de vraag naar andere grondstoffen. Voor brouwerijen en mouterijen zijn vierkante silo’s dan ook een must. Vierkante silo’s garanderen flexibiliteit in de opslag, doordat ze een optimale opslag op een minimaal oppervlak garanderen. Door de modulaire bouw maakt vierkante silobouw het daarnaast mogelijk om verschillende capaciteiten per silocel direct naast elkaar te hebben. Door de optimale productuitloop is de hygiëne ook nog eens gegarandeerd. Kortom, welke grondstof u ook gebruikt, het is toevertrouwd aan onze silo’s.

Bloemfabrie, vierkante silo

Bloemfabrieken

Of het nu grondstoffen of gereed product betreft, TSC heeft de juiste silo voor iedere bloemfabriek. De silo’s worden geheel naar wens samengesteld waarbij het proces altijd wordt gevolgd. Zo worden zogeheten tarwerust-silo’s veelvuldig uitgerust met een trechter met meervoudige uitlopen, om first-in, first-out te garanderen. Silo’s voor bloem worden voorzien van een trechter met een grote ronde uitloop, geschikt om (vibrerende) trechteruitdraagapparatuur aan te hangen. De silo’s worden op maat gemaakt en voorzien van een duurzame en voedselveilige coating. De trechters worden zo ontworpen dat het product optimaal uitstroomt. Wij zorgen voor maximale opslagcapaciteit en optimale productuitloop in combinatie met een zeer hygiënisch design.

koffiebranderijen, vierkante silo

Koffiebranderijen

Binnen de gehele food industrie zijn de eisen aan de grondstoffen bijzonder hoog, maar als er één branche is waar de grondstof direct bepalend is voor de kwaliteit van het eindproduct is het wel bij koffie. Afhankelijk van het aanbod zijn er vele variëteiten en verschillende kwaliteiten koffiebonen op de wereldmarkt te krijgen. Waar de boon ook vandaan komt, een juiste opslag is essentieel. De silo’s van TSC zijn hiervoor bij uitstek geschikt, zowel voor groene als gebrande koffiebonen. Met name de gebrande koffieboon is een gevoelig product waar zorgzaamheid noodzakelijk is. Door het product middels glijbanen in de silo te laten ‘glijden’, krijgt de consument gegarandeerd een mooi product. U bepaalt de samenstelling van de koffie, wij zorgen voor de optimale opslagcapaciteit waardoor de kwaliteit van uw koffie gewaarborgd is.

rijst vierkante silo

Rijst

Rijst is een veelvoorkomend en zeer waardevol product in onze voedselketen. De silo’s van TSC zijn zeer geschikt om rijst in op te slaan. Vanzelfsprekend is de gladde wand silo geschikt, maar door de goede loopeigenschappen van rijst zijn onze damwand silo’s ook een optie. Omdat het een hoogwaardige food omgeving betreft, worden silo’s voor rijst standaard voorzien van speciale, voedselveilige lak.