Specialist in het bouwen vierkante silo

Gladde wand of damwand?

2 december 2017

Twee type silo’s met beiden hetzelfde doel: uw bulkgoederen op de meeste optimale manier opslaan. Maar is een gladde wand of damwand de juiste keuze in uw situatie?

Gladde wand silo

Gladde wand of damwand silo TSCEen gladde wand silo is geschikt voor alle typen bulkgoederen en kent een optimale productloop. Het dubbelwandige systeem heeft daarnaast natuurlijke isolatie eigenschappen.

Damwand silo

Een damwand silo is geschikt voor vrijstromende producten. Doordat het een enkele wand betreft, wordt optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. Bovendien is het een licht maar sterk en dus economisch systeem.

Case by case

Of een gladde of damwand de juiste keuze is dus afhankelijk van de gelegenheid. In de specifieke case op de foto zijn de conditioneer silo’s volledig uitgevoerd in gladde wand. De overige cellen hebben gladde wanden in het onderste gedeelte en damwanden in het bovenste. Het gevoelige gereedproduct noodzaakte een damwand systeem om de druk onderin de silo te verminderen. Om de productstroming richting trechter te verbeteren, is onderin een gladde wand toegepast.